Ανακοίνωση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους εξέδωσαν τα 15μελή σχολείων του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

"Τις προηγούμενες μέρες δώσαμε μια δυναμική απάντηση ! Συνεχίζουμε πιο δυναμικά και πιο οργανωμένα! Να γίνουμε περισσότεροι!

Μετά το κάλεσμα των 15μελών πραγματοποιήθηκαν τεράστια μαθητικά συλλαλητήρια με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών! Το Ηράκλειο αλλά και όλη η Ελλάδα αυτές τις μέρες πλημμυρίζουν από μαθητές! Παραπάνω από 500 καταλήψεις πανελλαδικά!

Ο αγώνας δεν τελείωσε... Γιατί δε πάει άλλο με το τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, τις συνεχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις, να τρελαινόμαστε για να πάρουμε το απολυτήριο ή να περάσουμε σε κάποια σχολή.

Γιατί δεν πάει άλλο με τους γονείς μας να πληρώνουν τόσα πολλά για τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα.

Για να μην μείνουν και φέτος τόσα πολλά παιδία στη ίδια τάξη λόγο του ''Νέου Λυκείου'' και της τράπεζας θεμάτων. Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια χωρίς κατάλληλες υποδομές. Γιατί δεν μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον μας αβέβαιο !!!

Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια! Τίποτα δεν χαρίζεται… Τα πάντα κατακτιούνται με αγώνα! Να μην ανεχτούμε τη τρομοκρατία από τους διευθυντές και την αστυνομία... είναι τρομοκρατημένοι...

Να τους σπάσουμε τον τσαμπουκά!!! Το Σάββατο 8/11 εκπρόσωποι των σχολείων του Ηρακλείου συντονίσαμε τον αγώνα μας... Από τη Δευτέρα συνεχίζουμε με πιο δυναμικούς και οργανωμένους αγώνες! Τα συζητάμε όλα αυτά μέσα στα σχολεία με τους συμμαθητές μας , κάνουμε γενικές συνελεύσεις, γιατί πρέπει να γίνουμε περισσότεροι!

Καλούμε όλους τους καθηγητές μας - όλους τους γονείς στο πλευρό μας !!! Δευτέρα ή Τετάρτη κανουμε σε ολα τα σχολεία Γενικές Συνελεύσεις!!!

15μελη :
1ου ΓΕΛ - 2ου ΓΕΛ - 3ου ΓΕΛ – 5ο ΓΕΛ – 7ο ΓΕΛ - 8ου ΓΕΛ - 11ου ΓΕΛ - ΓΕΛ Αλικαρνασσού
Λύκειο Γαζίου - Λυκείου Μελεσών - Λυκείου Αρχανών - Καλλιτεχνικό - Μουσικό
Λύκειο Αγίου Μύρωνα – Λύκειο Χερσονήσου
Γυμνάσιο Αγίου Μύρωνα – 1ο Γυμάσιο - 2ο Γυμνάσιο – 13ο Γυμνάσιο – 7ο Γυμνάσιο – 8ο Γυμνάσιο"