Ίσως ο πρώτος άγραφος διπλωματικός κανόνας είναι να μην φλερτάρεις την σύζυγο του προέδρου. Αυτό δεν φαίνεται να τηρεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος… μάρκαρε στενά την σύζυγο του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, Πενγκ Λιουάν.

Ηγέτες από περιοχή της Ασίας, του Ειρηνικού και άλλων χωρών κατέφθασαν τη Δευτέρα στο Πεκίνο όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού (APEC). Εκεί ο φρεσκοχωρισμένος Πούτιν δεν έχασε ευκαιρία. Αρχικά έκατσε δίπλα στην κ.α Πενγκ Λιουάν, ενώ από την άλλη πλευρά, δίπλα της καθόταν ο σύζυγός της.

\"\"

\"\"
 

Ο Πούτιν δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει την κίνησή του. Όταν ο πρόεδρος της Κίνας στράφηκε προς τον Μπαράκ Ομπάμα που καθόταν δίπλα του και ξεκίνησαν να συζητάνε, ο Πούτιν έπιασε τη κουβέντα στην κα Λιουάν. Μάλιστα, επειδή έκανε κρύο, ο Πούτιν την βοήθησε να φορέσει το παλτό της.

Γρήγορα το τρυφερό ενσταντανέ έκανε το γύρο του κόσμου και κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, γρήγορα τα κινεζικά Μέσα το λογόκριναν και το κατέβασαν άμεσα από παντού.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook