Συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το εκπαιδευτικό ίδρυμα εξαιτίας της υποχρηματοδότησής του αλλά και οι τρόποι συνεργασίας ΤΕΙ και Δήμου Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Βαγγέλης Καπετανάκης εξέθεσε στο δήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα σχετικά με την πληρωμή των δημοτικών τελών ενώ αναφορά έγινε και για τα αδέσποτα. 

Όσον αφορά τα δημοτικά τέλη που από το 2012 οπότε και επιβλήθηκαν έχουν ανέλθει μαζί με τα πρόστιμα στο 1 εκατ. ευρώ, ο κ. Καπετανάκης δήλωσε την αδυναμία του ΤΕΙ να ανταπεξέλθει στην αποπληρωμή τους και ζήτησε την εξεύρεση λύσης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός εξέφρασε τη στήριξή του στο ΤΕΙ Κρήτης τονίζοντας ότι, πρόκειται για ένα σημαντικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του νησιού μας , ενώ όπως επεσήμανε θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που ετέθησαν από την διοίκησή του στα πλαίσια των δυνατοτήτων του δήμου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Κώστας Σαββάκης, ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας και η νομική σύμβουλος του ΤΕΙ.