Εξαιρετική η παρουσία των αθλητών του Ιστιοπλοικού Ομίλου Χανίων στον διασυλλογικό στο Ηράκλειο αποκομίζοντας πρώτες και δεύτερες θέσεις στους αγώνες optimist και laser .

Παρά τις αντίξοες συνθήκες για τους μικρούς αθλητές, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή ο προγραμματισμένος ιστιοπλοϊκός αγώνας Τριγώνου με την επωνυμία «ΦΑΝΗΣ ΛΥΡΩΝΗΣ» που διοργάνωσε ο
Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Νεαροί αθλητές από όλη την Κρήτη συμμετείχαν στον αγώνα για τις κατηγορίες optimist, Laser 4,7 και Laser RDL.

Οι συνθήκες το Σάββατο αλλά και την Κυριακή ήταν δύσκολες στην ανοικτή θάλασσα, κυρίως για το πλήθος των νεαρών αθλητών εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν πρωτοεμφανιζόμενοι σε τέτοιου είδους αγώνες, έτσι ο διοργανωτής Όμιλος σε συνεργασία με τις Επιτροπές του Αγώνα έστησαν τον στίβο μέσα στο Λιμάνι του Ηρακλείου όπου προσέφεραν και το αντίστοιχο θέαμα στο κοινό της πόλης , πράγμα όχι είναι σύνηθες στην ιστιοπλοΐα.

Πραγματοποιήθηκαν 6 ιστιοδρομίες για τα ΟPTIMIST και 8 για τα Laser 4,7 και Laser RDL .  Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του Αθλητή του ΙΟΗ Φάνη Λυρώνη.

Στις κατηγορίες αναδείχτηκαν νικητές οι:

ΟΠΤΙΜΙΣΤ ΓΕΝΙΚΗ
1η Παπαδάκη Θάλεια ΝΟΓΚ και στις υποκατηγορίες 1η στα Κορίτσια optimist.
2ος Κοζωνάκης Βασίλης ΙΟΧ και στις υποκατηγορίες 1ος στα 11χρονα και 1οςστα αγόρια.
3Η Βλαχάκη Βάσω ΝΟΓΚ και στις υποκατηγορίες 2η στα 11χρονα και 2η στα κορίτσια.

Στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ LASER 4,7 ΓΕΝΙΚΗ
1ος Αλευράκης Δημήτρης ΙΟΧανίων
2η Χριστοφορίδη Δήμητρα ΙΟΧανίων
3ος Ζαμπουλάκης Μίνως ΙΟΗρακλείου.
4η Μάμαλης Οδυσσέας 4η θέση ΙΟΧανίων
5η Νίλσεν Ναταλία 5η θέση ΙΟΧανίων

Επίσης πρώτη συμμετοχή είχαν και οι μικρότεροι ιστιοπλόοι του Ομίλου μας στην κατηγορία των OPTIMIST. Μαυροματάκης Ιάσονας, Μαυροματάκης Γιωργος, Φυλαδιτάκη Μελίνα, Κανουτου Λινα.

\”Ο Ι.Ο.Χανίων συγχαίρει όλα τα παιδιά για τις συμμετοχές τους και τους εύχεται καλή συνέχεια . Ευχαριστεί επίσης τους γονείς-συνοδούς της αποστολής και τον προπονητή του ΝΟΧ Σηφάκη Ανδρέα\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook