Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει ξανά αύριο ο προφυλακισμένος πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για το δεύτερο “σκάνδαλο” που συνέβη επί θητείας του, την αποκαλούμενη υπόθεση «Παγίας Προκαταβολής», όπου διαπιστώθηκε έλλειμμα που ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ.

Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν συνολικά 17 άτομα. Εκτός από τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο που εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, σε δίκη παραπέμφθηκαν ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, καταδικασθείς για την ίδια υπόθεση σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσης και 12 δημοτικοί υπάλληλοι.

Οι τρεις παραπάνω αντιδήμαρχοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη και για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, υπόθεση για την οποία αθωώθηκαν.

Βασική μάρτυρας στη δίκη, η οποία μετράει ήδη δύο αναβολές, είναι - όπως και στην περίπτωση της υπεξαίρεσης - η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά.

H «Παγία Προκαταβολή» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων, ενώ το ύψος του ελλείμματος που διαπιστώθηκε σ' αυτό ανέρχεται, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, σε 1,2 εκατ. ευρώ.

newsit.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ