Για τις εξελίξεις στην οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ενημερώσει αύριο Τρίτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Η συνάντηση προγραμματίσθηκε μετά από σχετική επιθυμία που εξέφρασε ο κ. Παπούλιας και το αίτημα τους υποβλήθηκε στον υπουργό Οικονομικών την παρελθούσα Πέμπτη.

Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι θα επικεντρωθεί στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, στο σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα και την έξοδο από το τρέχον πρόγραμμα, αλλά και στο ζήτημα του χρέους.

Χρονικά η συνάντηση συμπίπτει με μια περίοδο που ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στο στόχαστρο βουλευτών της συγκυβέρνησης που του καταλογίζουν λάθη και παραλείψεις στο συντονισμό του οικονομικού επιτελείου, ειδικά στο θέμα του ΕΝΦΙΑ και των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πληροφορίες που διακινούνταν από χθες ανέφεραν πως ο κ. Χαρδούβελης αναμένει μια κίνηση στήριξης από τον Πρωθυπουργό, που θα βάζει τέλος στη στοχοποίηση του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον υπουργό Οικονομικών από μερίδα των βουλευτών αποδυναμώνει τον βασικό διαπραγματευτή της χώρας ενόψει της έλευσης της τρόικας.

Από ότι διαφαίνεται μια πρώτη θεσμική «ένεση» στήριξης θα δοθεί στον κ. Χαρδούβελη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook