Ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου άφησε… “αιχμές” για το γεγονός ότι το Εργοτέλης – Ολυμπιακός χαρακτηρίστηκε ύποπτο με τον Εργοτέλη να απαντάει με μια ιδιαίτερη καυστική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Πάτσης ανέφερε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι: “Βλέπουμε πολλά περίεργα αποτελέσματα, τα οποία δεν έχουν να κάνουν με τις δυναμικές των ομάδων, όπως διαμορφώνονται. Και εμένα μου έκανε τεράστια εντύπωση το Εργοτέλης – Ολυμπιακός 2-3, γιατί έχουμε παίξει και με τις δύο ομάδες και γνωρίζουμε πολύ καλά τη δυναμική των δύο ομάδων. Τώρα το αν αυτό ήταν τυχαίο δεν το ξέρω“.

Και η ανακοίνωση του Εργοτέλη

Με μεγάλο ενδιαφέρον ακούσαμε την πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη του προέδρου της Νίκης Βόλου κ. Ανδρέα Πάτση. Είναι ξεκάθαρη, πλέον, η αγωνιώδης προσπάθειά του να (ξανα)κάνει τον συνήγορο σε κάποιους μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου… Αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να εμπλέκει τον Εργοτέλη στα “παιχνίδια” του.

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αφήνει αιχμές και υπόνοιες για έναν Σύλλογο με την ιστορία και το ήθος του Εργοτέλη, για το οποίο μάλιστα διαχρονικά έχουμε πληρώσει με ανελέητους διωγμούς και υποβιβασμούς. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο ο κ. Πάτσης να επιλέγει να τοποθετηθεί δημοσίως και να κατονομάσει ένα συγκεκριμένο παιχνίδι (από τα πολλά που έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ώρες). Ένα παιχνίδι, στο οποίο – λέει – του έκανε εντύπωση το αποτέλεσμα, λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των δυο ομάδων, με τις οποίες έχει αναμετρηθεί η δική του. Είναι προφανές ότι ακόμα δεν έχει χωνέψει το 1-4 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, το οποίο μάλιστα συνιστά τη μεγαλύτερη σε έκταση φετινή ήττα της ομάδας του.

Ας καταφέρει πρώτα να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή ενός αγώνα και να μην εξευτελίζει ένα από τα πλέον ιστορικά ελληνικά Σωματεία, του οποίου ηγείται. Και ας αναζητήσει άλλους τρόπους για να δικαιολογηθεί και να καλύψει στους πολυάριθμους φιλάθλους της Νίκης Βόλου την αδυναμία του να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα.

Ο Εργοτέλης, κ. Πάτση και λοιποί κύριοι, δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε οποιασδήποτε μορφής σκάνδαλα, δεν έχει προσκομίσει πλαστές φορολογικές ενημερότητες, δεν έχει προσφύγει σε πολιτικά δικαστήρια, δεν έχει χρησιμοποιήσει περίεργες διατάξεις κι εγκυκλίους για να κάνει μεταγραφές κλπ. Κι αν έχει πληρώσει κάτι πολύ ακριβά στην 85χρονη ιστορία του είναι η εντιμότητα και η ανεξαρτησία του. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν κ. Πάτση, ή οποιονδήποτε άλλο περαστικό από τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, να παίζει με το όνομά μας!

Τέλος, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με την ομάδα της Νίκης Βόλου, με την οποία διατηρούμε άριστες σχέσεις, καθώς και με τους φιλάθλους της. Η απάντησή μας απευθύνεται αποκλειστικά στον κύριο που τυγχάνει να βρίσκεται προσωρινά στην προεδρία της.