Τη δυνατότητα στους κρατούμενους να συνευρίσκονται ερωτικά με τις συντρόφους τους δίνει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που μελετά το Σωφρονιστικό Σύστημα της χώρας και τις συνθήκες εγκλεισμού των κρατουμένων, αποδέχτηκε σχετικές εισηγήσεις βουλευτών δεσμευόμενος να προχωρήσει στην παραπάνω καινοτομία για το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική διάταξη για την ερωτική συνεύρεση συντρόφων, θα εφαρμόζεται όπου υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι και τους κρατουμένους θα μπορούν να επισκέπτονται οι σύζυγοι ή οι μόνιμοι σύντροφοί τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Flashnews.gr, τέτοιοι χώροι υπάρχουν στις νέες Φυλακές Χανίων στην Αγυιά, στις οποίες αναμένεται και να εφαρμοστεί απο την αρχή το μέτρο.

Να σημειωθεί πως τις Φυλακές στην Αγυιά θα επισκεφθεί το πρωί της Πέμπτης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος θα πραηματοποιήσει επίσκεψη σε Χανιά και Ηράκλειο. 

Ο κ.Αθανασίου ξεκινά την επίσκεψή του νωρίς το πρωί απο τα Χανιά, όπου θα εξεταστούν τα στεγαστικά προβλήματα της Δικαιοσύνης και το θέμα ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Στην συνέχεια θα μεταβεί στα δύο συγκροτήματα των φυλακών που βρίσκονται στην Αγυιά. Τόσο στις Αγροτικές όσο και στις κανονικές φυλακές, όπου θα συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε άμεση εφαρμογή το «βραχιολάκι»

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου αναφέρθηκε, επίσης, στην εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος με το «βραχιολάκι» που θα ξεκινήσει άμεσα.

Η πρώτη φάση αφορά σε 250 υπόδικους και κατάδικους, οι οποίοι θα φέρουν το βραχιόλι ηλεκτρονικού εντοπισμού και θα είναι σε καθεστώς επιτήρησης εκτός φυλακής.

Βάσει του νόμου το κόστος για τη συσκευή θα το καταβάλει εκείνος που θα κάνει χρήση του μέτρου, εκτός από τους οικονομικά αδύναμους, για τους οποίους το κόστος θα βαρύνει το δημόσιο. Το σύνολο της δαπάνης υπολογίζεται στα 15 ευρώ και αφορά τον κάθε κρατούμενο σε ημερήσια βάση.

Η υπόθεση της ηλεκτρονικής επιτήρησης βρίσκεται στο στάδιο της οικονομικής προσφοράς, μετά τις προσφυγές που κατέθεσαν υποψήφιες ανάδοχοι εταιρείες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook