Περισσότεροι από 40.000 τουρίστες κρουαζιέρας αναμένεται να βρεθούν στο Ηράκλειο κατά το δίμηνο Νοέμβριος-Δεκέμβριος μία εξέλιξη που επιβεβαιώνει ότι ο τουρισμός κρουαζιέρας ακολουθεί ανοδική τροχιά. 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η χρονιά θα κλείσει με 265.000 ξένους επισκέπτες ενώ 20 από τις μεγαλύτερες εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο δραστηριοποιήθηκαν και φέτος στο λιμάνι του Ηρακλείου. Εταιρίες κολοσσοί όπως η Costa, η Aida, η Luis και η Msc βρέθηκαν και φέτος στο Ηράκλειο κάτι το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη σαιζόν καθώς το κλίμα ανάμεσα στον ΟΛΗ και τις συγκεκριμένες εταιρίες είναι άρκως θετικό.
Μεγάλο στοίχημα για τον οργανισμό λιμένος Ηρακλείου οι home port συνεργασίες μέσω των οποίων θα αναβαθμιστούν και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες της πόλης.
Μέχρι και το τέλος του χρόνου 18 εταιρίες αναμένεται να \’\’αφιχθούν\’\’ στο λιμάνι δίνοντας το φιλί της ζωής στην τοπική επιχειρηματικότητα ειδικά σε μία περίοδο κατά την διάρκεια της οποίας το λιανικό εμπόριο δοκιμάζεται.
Η αγοραστική δύναμη των τουριστών που βρίσκονται τους χειμερινούς μήνες στην Κρήτη είναι αυξημένη σε σχέση με την περίοδο του καλοκαιριού κάτι το οποίο γωρίζουν τόσο οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό όσο και οι ξενοδόχοι.

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook