Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι η Κομισιόν θα θέσει μπλόκο στη συγχώνευση της Aegean με την Olympic Air  κρίνοντας ότι η κίνηση αυτή θα οδηγούσε σε μονοπώλιο την ελληνική αγορά των αερομεταφορών.

Οι αντιδράσεις των δύο εταιρειών

Ο πρόεδρος της Aegean, Θεόδωρος Βασιλάκης, δήλωσε: «Χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία για ακόμη ισχυρότερη εκπροσώπηση στον ευρωπαϊκό κλάδο αερομεταφορών. Προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις και συνεχίζουμε. Η πορεία μας άλλωστε έχει δείξει ότι πετυχαίνουμε στα δύσκολα.»

Ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος τόνισε: «Η απόφαση της ΕΕ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για το επιβατικό κοινό όσο και για την οικονομία της χώρας μας, θα λειτουργήσει δε υπέρ των συμφερόντων των αλλοδαπών ανταγωνιστών μας. Προφανώς κι εμείς, όπως και η AEGEAN, θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τα στελέχη και το προσωπικό μας, τους μετόχους μας και το επιβατικό κοινό».

Οι εταιρείες, θα μελετήσουν το κείμενο της απόφασης της ΕΕ και θα αποφασίσουν για τις τυχόν περαιτέρω ενέργειες τους στα πλαίσια των δυνατοτήτων που τους δίνει η κείμενη νομοθεσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook