Ένα επτάχρονο κορίτσι από την πόλη Gurgaon της Ινδίας παραπονιόταν στην μητέρα του για φοβερούς πόνους και πρήξιμο στο στόμα.

Η μητέρα της μικρής, που είναι επιχειρηματίας, οδήγησε την κόρη της στον στοματολόγο - γναθοχειρουργό Ajoy Roychoudhary στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών στο Νέο Δελχί.

Ο γιατρός έμεινε έκπληκτος όταν στην ακτινογραφία που έκανε στην επτάχρονη Ινδή είδε να αναπτύσσονται μέσα στα ούλα της 202 δόντια!Η μικρή υπεβλήθη σε δίωρη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των περιττών δοντιών της και ο γιατρός δήλωσε ότι σε αυτή την περίπτωση η επέμβαση χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς ένα λάθος θα μπορούσε να δημιουργήσει μόνιμη παραμόρφωση στην ασθενή.

Η επτάχρονη είναι  τώρα υγιής και μπορεί να μασάει την τροφή της κανονικά, ενώ συγγενείς της δήλωσαν ότι η οικογένεια της μικρής είναι απόλυτα ικανοποιημένη και ευγνώμων για την επιτυχημένη επέμβαση.

Η περίπτωση της επτάχρονης Ινδής ονομάζεται σύνθετο οδόντωμα και εμφανίζεται στην περίοδο ανάπτυξης της οδοντοφυΐας , δηλαδή συνήθως στις δύο πρώτες δεκαετίες της ζωής των ανθρώπων.

protothema.gr