Ένα επτάχρονο κορίτσι από την πόλη Gurgaon της Ινδίας παραπονιόταν στην μητέρα του για φοβερούς πόνους και πρήξιμο στο στόμα.

Η μητέρα της μικρής, που είναι επιχειρηματίας, οδήγησε την κόρη της στον στοματολόγο - γναθοχειρουργό Ajoy Roychoudhary στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών στο Νέο Δελχί.

Ο γιατρός έμεινε έκπληκτος όταν στην ακτινογραφία που έκανε στην επτάχρονη Ινδή είδε να αναπτύσσονται μέσα στα ούλα της 202 δόντια!



Η μικρή υπεβλήθη σε δίωρη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των περιττών δοντιών της και ο γιατρός δήλωσε ότι σε αυτή την περίπτωση η επέμβαση χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς ένα λάθος θα μπορούσε να δημιουργήσει μόνιμη παραμόρφωση στην ασθενή.

Η επτάχρονη είναι  τώρα υγιής και μπορεί να μασάει την τροφή της κανονικά, ενώ συγγενείς της δήλωσαν ότι η οικογένεια της μικρής είναι απόλυτα ικανοποιημένη και ευγνώμων για την επιτυχημένη επέμβαση.

Η περίπτωση της επτάχρονης Ινδής ονομάζεται σύνθετο οδόντωμα και εμφανίζεται στην περίοδο ανάπτυξης της οδοντοφυΐας , δηλαδή συνήθως στις δύο πρώτες δεκαετίες της ζωής των ανθρώπων.

protothema.gr