Ανακοίνωση των Ομάδων και Συλλόγων Γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ:

\”Οι Ομάδες Γυναικών του νομού Ηρακλείου, μέλη της ΟΓΕ καταγγέλλουν την προκλητική στάση τεχνικής εταιρείας, η οποία όχι μόνο έχει αφήσει απλήρωτη για μήνες έγκυο υπάλληλο της, αλλά την τρομοκρατεί για να παραιτηθεί από τη δουλειά της και τα εργασιακά της δικαιώματα.

Η περίπτωση αυτή αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα για τον τρόπο που η εργοδοσία εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους, θυσιάζει κάθε δικαίωμα τους και ιδιαίτερα το δικαίωμα των γυναικών στη μητρότητα.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στέκεται δίπλα στην εργαζόμενη και σε όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, που οι πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να προωθήσουν τα κέρδη των επιχειρηματιών, τσακίζουν τις ζωές και τα δικαιώματα τους.

Η στρατηγική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων κατατάσσει τη μητρότητα στο εργασιακό «κόστος». Οι απουσίες λόγω εγκυμοσύνης, η άδεια λοχίας, το μειωμένο ωράριο της μωρομάνας είναι κόστος για τους επιχειρηματίες του νέου μοντέλου ανάπτυξης. Και οι εταιρείες φροντίζουν πάντα για τα κέρδη τους!

Η μητρότητα στον καπιταλισμό, όχι μόνο δεν προστατεύεται, αντίθετα διώκεται. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Όλες μαζί, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας, μέσα από τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ, μπορούμε και πρέπει να υψώσουμε τείχος αντίστασης.

Να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς. Να αγωνιστούμε για να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα, που βάζει στην πλάστιγγα τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας με τα κέρδη των εταιρειών.

Συμμετέχουμε στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ με το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 27 Νοέμβρη 10πμ στην Πλ. Ελευθερίας\”

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!
ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook