​Η δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, Εύης Γατίδου, στην Λάρισα, πριν από 18 χρόνια είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η κοπέλα βρέθηκε κατακρεουργημένη στο διαμέρισμα της, στις 27 Σεπτεμβρίου του 1997 και μάλιστα έφερε 104 μαχαιριές.

Ο 45χρονος σήμερα, φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας, αθωώθηκε πανηγυρικά μετά από 18 ολόκληρα χρόνια. Η κοπέλα είχε βρεθεί τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονία στο διαμέρισμα της στην Λάρισα όπου σπούδαζε Ιατρική.

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο γιατί δεν είχαν προκύψει στοιχεία. Η οικογένεια όμως πίστευε ακράδαντα πως δολοφόνος της Εύης ήταν ένας νεαρός με τον οποίο είχε γνωριστεί σε ευαγγελική εκκλησία της Λάρισας και ήθελε να την παντρευτεί, κι εκείνη είχε αρνηθεί.

Το 2003 με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, ο 29χρονος τότε άνδρας κατηγορείται για πρώτη φορά για την άγρια δολοφονία της. Γίνεται έφεση κατά του βουλεύματος και μετά από βούλευμα των Εφετών Λάρισας, παραπέμπεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου.

Το περίεργο της υπόθεσης αυτής είναι ότι ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη από το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Βόλου. Δύο χρόνια μετά, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας τον αθωώνει ομόφωνα!

Το 2010, το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο Λάρισας τον αθωώνει και πάλι. Μετά από έφεση, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας τον κρίνει και πάλι αθώο τον Ιανουάριο του 2013.

Χθες, ο Άρειος Πάγος απέρριψε και την τρίτη αίτηση αναίρεσης του αντιεισαγγελέα και πλέον ο 45χρονος άνδρας είναι αθώος οριστικά και αμετάκλητα, μετά από 18 χρόνια που φέρει… την ταμπέλα του δολοφόνου!

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook