Ο Πέτρος Γεωργίου, ένας από τους πλέον διακεκριμένους ομογενείς πολιτικούς της Αυστραλίας μετά την παραίτησή του από την πολιτική, ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα. Ο κ. Γεωργίου, επί πολλά χρόνια βουλευτής του Ομοσπονδιακού Φιλελεύθερου κόμματος διορίστηκε καθηγητής στα πανεπιστήμια Μόνας και Μελβούρνης. Όπως εξήγησε ο ίδιος ο κ. Γεωργίου, τα νέα του καθήκοντα προβλέπουν να διδάσκει πολιτικές επιστήμες, να κάνει δημόσιες διαλέξεις και να δημοσιεύει άρθρα για την αυστραλιανή πολιτική σκηνή.

Και τα δυο πανεπιστήμια σε ανακοινώσεις τους εκφράζουν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους που εξασφάλισαν την συνεργασία του κ. Γεωργίου την οποία χαρακτηρίζουν «προνόμιο» για τα ιδρύματά τους και τους φοιτητές τους.

Ο Πέτρος Γεωργίου γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1947. Οι γονείς του Κωνσταντίνος και Αναστασία κατάγονταν από την Βόρειο Ήπειρο. Ο Πέτρος ήταν 4 χρόνων όταν το 1951 οι γονείς του μετανάστευσαν στην Αυστραλία. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης, και για λίγα χρόνια δίδαξε ως επιμελητής στο Πανεπιστήμιο La Trobe, πριν αναλάβει καθήκοντα ως υψηλόβαθμο στέλεχος στο Κόμμα των Φιλελευθέρων.

Πριν να πολιτευθεί, ο κ. Γεωργίου διατέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Malcolm Frazer για μια τετραετία (1975-1979), χρημάτισε Γραμματέας της Επιτροπής για Αναθεώρηση της Πολυεθνικής Τηλεόρασης (1979-1980), κατά την πενταετία 1980-1985 ήταν Διευθυντής του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, την περίοδο 1985-89 ήταν Διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής του Κόμματος των Φιλελευθέρων στη Βικτώρια, και από το 1989 μέχρι το 1994 που εξελέγη βουλευτής, κατείχε τη θέση του Διευθυντή του Κόμματος των Φιλελευθέρων στη Βικτώρια.

Από την Ομοσπονδιακή βουλή παραιτήθηκε πέρσι μετά από μια συνεχή παρουσία 16 χρόνων.
Είχε δε χαρακτηριστεί η «συνείδηση» του Φιλελεύθερου κόμματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook