Αντίθετοι με τον σχεδιασμό συγχώνευσης του θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων,με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Θεραπευτηρίου και ο σύλλογός τους πραγματοποιεί αύριο Δευτέρα 6/5 δύωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως την 1 μετά το μεσημέρι, με παράλληλη συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του ιδρύματος.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Θ.Ψ.Π.Χ. 
«Είναι πάγια και διαρκής η αντίθεση μας στα όποια σενάρια συγχώνευσης του Οργανισμού μας με εκείνον του Γενικού Νοσοκομείου, σενάρια που πέραν του ότι δεν γνωρίζουμε αν αφορούν συνδιοίκηση ή ενοποίηση ή απλά πλήρη κατάργηση, σε κάθε περίπτωση πάντως δεν φαίνεται να διασφαλίζουν την συνέχιση της λειτουργίας των στεγαστικών και κοινοτικών δομών που έχουν αναπτυχθεί. Οι προφορικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου δεν μας πείθουν, την στιγμή που τα σενάρια αυτά στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά σε επιχειρηματολογία περί οικονομίας χρημάτων και προσωπικού.
Δεν έχουν άραγε αντιληφθεί οι εμπνευστές τέτοιων προτάσεων ότι είναι ελάχιστο το προσωπικό που έχει απομείνει στο Θ.Ψ.Π.Χ. και ότι μετά βίας επαρκεί για να λειτουργούν οι δομές του; Και ότι με το συνεχές κύμα συνταξιοδοτήσεων οι ελλείψεις θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο κάνοντας το πρόβλημα όλο και μεγαλύτερο; Πώς λοιπόν συντηρείται όλα αυτά τα χρόνια η θεωρία ότι τα κενά στο προσωπικό του ΓΝΧ θα καλυφθούν από το προσωπικό του Ψυχιατρείου που ‘’έκλεισε’’ ;
Διεκδικούμε για το ‘’παλιό ψυχιατρείο’’ ένα νέο οργανισμό, ένα καινούριο ΝΠΔΔ που θα περιλαμβάνει το Κ.Ψ.Υ., τις στεγαστικές δομές και τις κοινοτικές δράσεις που ήδη λειτουργούν, καθώς και νέες δράσεις που ενδεχομένως σχεδιαστούν. Και η αυτονομία του νέου ΝΠΔΔ απαιτείται για να στηριχθεί και να μην καταρρεύσει στα πλαίσια της κακής οικονομικής συγκυρίας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα:
• 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΑΠΟ 11 Π.Μ.-1 Μ.Μ.
• ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Θ.Ψ.Π.Χ.»
Δείτε ΕΔΩ αναλυτική ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στο ΘΨΠΧ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook