Με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών του Τόπου και πολλών ευσεβών Ρεθυμνίων εορτάσθηκαν και εφέτος τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατά τα οποία πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της πόλεως Ρεθύμνης.

Το απόγευμα της Πέμπτης 20ής Νοεμβρίου 2014 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, κομίζοντας τις Ευλογίες της Μητέρας μας Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Συγχοροστάτησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

Με την παρουσία του τίμησε την Πανήγυρη ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής των Ιβήρων Αγίου Όρους Πανοσιολ. Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας, ενώ στο τέλος του Εσπερινού ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και τον Αρχιμ. Βασίλειο Ιβηρίτη, οι οποίοι λάμπρυναν με την παρουσία τους την Πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων.

Το πρωΐ της Παρασκευής 21ης Νοεμβρίου 2013, κυριωνύμου ημέρας της Θεομητορικής Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτων και ο Επίσκοπός μας κ.κ. Ευγένιος, πλαισιούμενοι από πολλούς Κληρικούς της Μητροπόλεώς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία για την Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας, στην οποία παρέστησαν οι τοπικές Αρχές.