Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκε σήμερα, στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας, ο κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης, Mέλος της Ε.Ε. και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ. 

Ο κ. Χατζησωκράτης συζήτησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων το θέμα της ανάγκης αναδιάρθρωσης του χρέους για την βιώσιμη μείωσή του, και της ανάγκης κοινής σχετικής διαπραγμάτευσης από όλα τα κόμματα, αφού όπως τόνισε, η πολιτική λιτότητας και περικοπών κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τη δημοσιονομική εξισορρόπηση της χώρας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Βουλγαράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και στις προτεραιότητές του, έτσι ώστε να μπει σε τροχιά ανάπτυξης ο τόπος μας. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός με την οικονομική κρίση, και ιδιαίτερα σ’ αυτά που βιώνει συγκεκριμένα ο νομός Χανίων, και στα οποία σαφώς δεν βοηθούν την επίλυσή τους, η ελάχιστη χρηματοδότηση της ΚΑΠ και η παράλογη ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου. Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε επίσης, ότι χρειάζεται περαιτέρω αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια και τις Περιφερειακές Ενότητες, επισημαίνοντας ότι η λογική των 13 «μικρών Αθηνών» οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση της διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», με δεδομένο ότι το σχέδιο αυτό δημιουργήθηκε με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, μέσω της αποκέντρωσης.

Τέλος ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε ότι ως χώρα και ως νησί, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη διατήρηση και διάδοση του πολιτιστικού μας κεφαλαίου και στην αξιοποίησή του, όσο αφορά στις τουριστικές και εμπορικές συναλλαγές μας με άλλες χώρες, τομείς που μπορούν να στηρίξουν την ντόπια οικονομία.