Το ενιαίο δίκτυο συνταξιούχων καλεί όλους σε συμμετοχή στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

\”Στην Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι θα εκφράσουμε την οργή μας !

Η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση μας ,λόγων των εφαρμοσμένων μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων 5 χρόνων που έχουν ισοπεδώσει το βιοτικό μας επίπεδο ,θα πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για την ακύρωση αυτής της πολιτικής, και αυτών που την αποφασίζουν και την στηρίζουν.

Η κυβέρνηση υποταγμένη στις απαιτήσεις τις τρόικας και του κεφαλαίου , έχουν βάλει για καλά στο στόχαστρο τους, ότι έχουν αφήσει όρθιο από το ασφαλιστικό σύστημα και τις συντάξεις στη χώρα μας.

· Σε εξέλιξη βρισκεται η αρπαγή και των τελευταίων αποθεματικών των επικουρικών ταμείων ύψους 3 δισ. Ευρώ από την προωθούμενη διοικητική ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων με πλήρη ένταξη του ΕΤΕΑ (επικουρική ασφάλιση) και των ταμείων εφάπαξ στο ΙΚΑ με στόχο την μείωση και των δυο από 10%-30%.

· Περίπου 300.000 εν αναμονή συνταξιούχοι περιμένουν από ένα έως και τέσσερα χρόνια για να λάβουν τη σύνταξή τους. Αντίστοιχα, τα ταμεία έχουν ένα «αφανές» χρέος προς τους συνταξιούχους , που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ.
Το ερώτημα είναι πόσο ακόμη θα αντέξει η ελληνική οικογένεια από την λαίλαπα της πείνας , όταν θα έχει ολοκληρωθεί η εκτέλεση των συνταξιούχων;

Το Νομαρχιακό Δ.Σ Ηρακλείου του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων καλεί τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους όλων των ταμείων να ενισχύσουν με αποφασιστικότητα τους αγώνες , απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές που οδηγούν το κεφαλαίο στην αποκλειστική δραστηριοποιήσει στο τομέα των ιδιωτικών ασφαλίσεων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook