Αιτήσεις ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 100 μηνιαίες δόσεις άρχισε να δέχεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η διαδικασία είναι απλή.

Ο φορολογούμενος μπαίνει με τους προσωπικούς του κωδικούς στον λογαριασμό του στο Τaxis, μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr).

Στην ενότητα «εφαρμογές Taxisnet» του εμφανίζονται οι εξής επιλογές:

Ρ1 – Αίτηση ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων.

Ρ2 – Αίτηση Πάγιας ρύθμισης.

Ρ3 – Αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014.

Ρ4 – Αίτηση για διατήρηση ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων του Ν.4152/2013.

Ακολούθως ο φορολογούμενος προχωρεί στην επιλογή «Αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014».

Αυτόματα εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή η «Υποβολή Αίτησης» και κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υποβολή Νέας» εμφανίζεται η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες εντάσσονται υποχρεωτικά στη ρύθμιση.

Αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στη ρύθμιση το σύστημα δεν επιτρέπει στο φορολογούμενο να προχωρήσει στην υποβολή αίτησης πριν ρυθμίσει μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων ή εξοφλήσει τις εκτός ρύθμισης ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζεται το μήνυμα «έχετε ληξιπρόθεσμες ατομικές οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στην παρούσα ρύθμιση. Προκειμένου να τηρηθεί η ρύθμιση την οποία αιτείστε θα πρέπει να τακτοποιήσετε αυτές τις εκκρεμότητές σας».

Αν δεν υπάρχουν εκκρεμότητες η ρύθμιση ολοκληρώνεται σε δύο ακόμα βήματα. Συγκεκριμένα, γίνεται επιλογή των δόσεων της ρύθμισης και ακολούθως υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση περί υποβολής όλων των προβλεπόμενων φορολογικών δηλώσεων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook