Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Adobe και την Apple με αφορμή τον αποκλεισμό του Flash από το iOS είναι μια από τις διασημότερες κόντρες στην ιστορία της αγοράς τεχνολογίας. Σύμφωνα με την Adobe, πάντως, το θέμα έχει λήξει!

Ο Shantanu Narayen της Adobe δήλωσε πρόσφατα ότι η \”ψυχροπολεμική\” περίοδος ανήκει πλέον στο παρελθόν και κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι συνεχίζουν να δίνουν διαστάσεις σε μια χθεσινή είδηση. Σχεδόν ταυτόχρονα, βέβαια, ο Narayen έσπευσε να ρίξει κι ένα \”καρφί\” στην Apple, λέγοντας ότι η όλη αντιδικία δεν είχε να κάνει με την τεχνολογία καθ\’ εαυτή, αλλά με τον ασφυκτικό έλεγχο που θέλει να ασκεί η Apple στο App Store. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Narayen, \”εμείς δίνουμε τη δυνατότητα στους developers να γράψουν κώδικα μια και μοναδική φορά. Αν γράψεις σε Flash, μπορείς να τρέξεις εφαρμογές σε διάφορες πλατφόρμες\”.

Βέβαια, το ότι ο Narayen χαρακτήρισε την αντιπαράθεση \”χθεσινή είδηση\” δε σημαίνει ότι έχει λήξει κιόλας το θέμα. Και ούτε πρόκειται να λήξει, εδώ που τα λέμε, αν η Apple συνεχίσει να κρατά το Flash μακριά από το iOS.

Εν τω μεταξύ, ο Narayen αναφέρθηκε και στο HTML5, λέγοντας ότι δεν το βλέπει ως ανταγωνιστή του Flash. \”Χαιρόμαστε με την εξέλιξη του HTML5 και συμμετέχουμε ενεργά σ\’ αυτό\”, ήταν τα λόγια του Narayen.

The Inquirer

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook