Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ένα e-mail που διέρρευσε στο Διαδίκτυο με την υπογραφή του εκπροσώπου του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Capital, Τζόερκ Σπόνερ, στο οποίο αναφέρεται πως το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος που παρουσιάστηκε στο City του Λονδίνου από τον Γιώργο Σταθάκη και τον Γιάννη Μηλιό, είναι «χειρότερο κι από κομμουνιστικό» και «θα φέρει το απόλυτο χάος».

Ειδικότερα, στο e-mail αναφέρεται ότι «όλοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα», πως «το πρόγραμμα (σ.σ. που παρουσίασαν οι κ. Σταθάκης και Μηλιός) είναι χειρότερο κι από κομμουνιστικό» και ότι «θα φέρει το απόλυτο χάος».

Επισημαίνεται, επίσης, ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση «θα δούμε να επαναλαμβάνεται το σενάριο της Κύπρου -μαζική φυγή καταθέσεων, οι επιχειρήσεις να μεταφέρουν ό,τι μπορούν στο εξωτερικό, ενώ θα σημειωθεί και απόλυτος τερματισμός ξένων επενδύσεων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε το e-mail «κατασκευασμένο από κυβερνητικούς και τραπεζικούς κύκλους». 

«Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» δήλωσε στο star.gr, σημειώνοντας: «Διασταυρώσαμε τις πληροφορίες και δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος ή αντιπρόσωπος του Capital στη συνάντηση με τους κ. Μηλιό και Σταθάκη. Δεν υπήρχε στη συνάντηση ο συγκεκριμένος άνθρωπος».

Σε ανάλογη δήλωση προέβη και ο Γ.Σταθάκης. «Το email που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό Τύπο (με υπογραφή, η οποία αφαιρέθηκε στη συνέχεια) σχετικά με το κλίμα στις συναντήσεις, που είχα αυτές τις μέρες με επενδυτές, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα» υποστήριξε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «κακοστημένες διαρροές» με στόχο να «καλυφθεί επικοινωνιακά η κυβερνητική αποτυχία στο Παρίσι».

«Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να συνηθίσει αυτή τη νέα συνθήκη, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται ως κυβέρνηση εν αναμονή» τόνισε. Σχετικά με τις επαφές στο Λονδίνο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον ένα διεθνές ακροατήριο, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι είναι απαραίτητη μια συνολική λύση που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο, προκειμένου να επανακάμψει η ελληνική οικονομία με συνθήκες κοινωνικής συνοχής».

Το θέμα, πάντως, εξελίχθηκε σε νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη και την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει την προσπάθεια της χώρας.

«Εδώ καιγόμαστε και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει απίθανα πράγματα στο City» είπε στο Mega η Σοφία Βούλτεψη.

in.gr