Συγκλονιστική εξέλιξη είχε ο τελικός Παίδων της ΕΠΣΧ το απόγευμα της Κυριακής (5/6) στο γήπεδο της Μ. Ελιάς. Το μέλλον ΑΟΧ και Πλατανιά αναμετρήθηκε μπροστά σε μία γεμάτη κερκίδα και με τον κόσμο να έχει κατακλύσει το γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» τελικά ήταν αυτοί που αναδείχτηκαν πρωταθλητές, αφού ήταν πιο ψύχραιμοι και επικράτησαν στα πέναλτι με 4-2, με τον κανονικό αγώνα και την παράταση να ολοκληρώνονται με 1-1.

Σίγουρα όμως το αποτέλεσμα σε αυτές τις ηλικίες όπως τονίζουν οι προπονητές δεν είναι αυτό που μετράει, αφού προέχει να αναδεικνύονται ταλέντα που θα στελεχώσουν μελλοντικά τις μεγάλες ομάδες που εκπροσωπούν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Πλατανιάς προηγήθηκε με την εξαιρετική ενέργεια του Μαμινάκη σε αντεπίθεση στο 24’, ενώ ο ΑΟΧ είχε δοκάρι με τον Τανούσι στην εκπνοή του ημιχρόνου (35’).
Οι τυπικά γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 49’ με τον Ανδρεαδάκη, αλλά στο 54’ έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της 2ης κίτρινης του Αργυρουδάκη, που είχε μπει στο ημίχρονο ως αλλαγή.
Παρά το μειονέκτημα όμως οι «μπλε» ήταν καλύτεροι και πατούσαν πιο γερά στον αγωνιστικό χώρο χωρίς ωστόσο να εκμταλλευτούν την υπεροχή τους.
Αντίθετα ο Πλατανιάς «άγγιξε» τον τίτλο στο τέλος της κανονικής διάρκειας (70’) με την διπλή ευκαιρία από Πρωϊμάκη και Μαστοράκη.
Στην παράταση η κούραση ήταν εμφανής και στις δυο ομάδες αλλά υπήρξαν ευκαιρίες εκατέρωθεν. Αρχικά ο ΑΟΧ απέιλησε για γκολ με τους Ανδρεαδάκη (73΄) και Τερεζάκη (77’), ενώ η ομάδα των Καρατζή-Τζωρτζάκη είχε δοκάρι σε μακρινό φάουλ του Μαμινάκη (80’) και ακυρωθέν γκολ του ίδιου στο 86’ που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες αλλά και την αποβολή από τον πάγκο του Αντώνη Καρατζή.
Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι με τον Πλατανιά πιο ψύχραιμο και εύστοχο να επικρατεί με 4-2.

Αμφότερες οι ομάδες πάντως είχαν απώλεια στον «άσσο» αφού ο βασικός τερματοφύλακας του ΑΟΧ, Φουντουλάκης, τραυματίστηκε στο μάτι σε σύγκρουση  με τον Μαρμαριτσάκη στο 12’, ενώ από την άλλη ο Δασκαλάκης ειδοποιήθηκε η ομάδα του ότι δεν έχει δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσει.

Το φίλμ του αγώνα

12’ Ο Φουντουλάκης προλαβαίνει τον Μαρμαριτσάκη και του αρνείται το γκολ αλλά τραυματίζεται από την σύγκρουση.

18’ Σουτ του Τερεζάκη άουτ.

23’ Σουτ του Φαντριδάκη αποκρούει δύσκολα ο Κουτσάκης.

24’ ΓΚΟΛ: Από κόρνερ του ΑΟΧ με τον Νικολακάκη και απομάκρυνση της άμυνας ο Μαμινάκης φεύγει στην αντεπίθεση κι αφού προλαβαίνει τους αμυντικούς των «μπλε» πλασάρει ιδανικά τον Παπαουδάκη για το 0-1.

28’ Γύρισμα του Ανδρεαδάκη πλασέ του Φυλλαδιτάκη ελάχιστα άουτ.

33’ Κόρνερ του Φαντριδάκη ο Ανδρεαδάκης προλαβαίνει τον Κουτσάκη στην έξοδο αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

35’ Εξαιρετική μπαλιά του Νικολακάκη, ο Κουτσάκης χάνει την μπάλα, ο Τανούσι πλασάρει σε κενή εστία και στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, ενώ και ο Φυλλαδιτάκης στην επαναφορά πλασάρει άουτ.

46’ Σέντρα του Αργυρουδάκη απίστευτη χαμένη ευκαιρία από τον Ανδρεαδάκη, που από κοντά στέλνει την μπάλα αουτ.

49’ ΓΚΟΛ: Ο Ανδρεαδάκης «εξιλεώνεται» για την χαμένη ευκαιρία αφού με ιδανικό πλασέ από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή ισοφαρίζει σε 1-1.

70’ Απίστευτη διπλή ευκαιρία για τον Πλατανιά από πάσες του Μαρκοδούνα αρχικά ο Πρωϊμάκης και εν συνεχεία ο Μαστοράκης δεν μπορούν να σκοράρουν

Παράταση

73’ Σέντρα του Τερεζάκη ο Ανδρεαδάκης χάνει σπουδαία ευκαιρία πλασάροντας άουτ.

77’ Σουτ του Τερεζάκη άουτ.

80’ Από μακρινή θέση και πλάγια ο Μαμινάκης εκτελεί με δύναμη φάουλ και η μπάλα αποκρούεται από το οριζόντιο δοκάρι.

86’ Ο Μαμινάκης με ατομική ενέργεια απέφυγε δυο αμυντικούς και σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τον διαιτητή Χρυσό για επιθετικό φάουλ, με τις διαμαρτυρίες να είναι έντονες και να αποφέρουν και την αποβολή του προπονητή των «ερυθρολεύκων» Αντώνη Καρατζή.

Πέναλτι
Νικολακάκης 1-0

Κοκονάκης 1-1

Φυντικάκης απέκρουσε ο Κουτσάκης

Μαμινάκης 1-2

Τερεζάκης στο δοκάρι

Πατρικάκης 1-3

Τανούσι 2-3

Μαστοράκης 2-4

ΑΟ Χανιά (Κώστας Βερναδάκης – Αλέξης Σημαντηράκης): Φουντουλάκης (15’ λ.τ Παπουδάκης), Μανωλεδάκης (29’ Φυντικάκης), Μπομπολάκης, Φαντριδάκης (72’ Μαραγκουδάκης), Σταθινάκης, Νικολακάκης, Τερεζάκης, Κουκουβιτάκης (71’λ.τ Μεντάκης), Τανούσι, Φυλλαδιτάκης (36’ Αργυρουδάκης), Ανδρεαδάκης.
Στον πάγκο έμειναν οι Μανιουδάκης και Περουλάκης.

Πλατανιάς (Αντώνης Καρατζής – Στέλιος Τζωρτζάκης): Κουτσάκης, Μαυρομάτης, Λαδάκης, Κατσαρός, Πατρικάκης, Μαμινάκης, Κοκονάκης, Π. Μαρμαριτσάκης (25’ λ.τ Μαρκοδούνας), Κολομπάκης, Κανελάκης (57’ Μαστοράκης), Ποντικάκης (63’ Πρωϊμάκης).
Στον πάγκο έμειναν οι: Φ. Μαρμαριτσάκης, Κτιστάκης, Πρεκατσάκης και Μουντάκης.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook