Γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κρατώντας ένα κόκκινο μπαλόνι;

Η λογικότερη εξήγηση θέλει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέγει να διαμαρτυρηθεί με πρωτότυπο τρόπο.

Άλλωστε, η ίδια συμμετείχε νωρίτερα στην πορεία των ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ στους δρόμους της Αθήνας.

Το τι ακριβώς όμως ήθελε να πει, δεν το έχουμε μάθει ακόμα -και αυτό, γιατί της στέρησε το λόγο η προεδρεύουσα, Μαρία Κόλλια.

\"\"

«Κατεβάστε αυτό που έχετε στα έδρανα» είπε η πρόεδρος προς την κυρία Κωνσταντοπούλου και συνέχισε «μα είναι δυνατόν να υπάρχουν μπαλόνια στην Ολομέλεια;».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε και ζήτησε το λόγο, προκειμένου να εξηγήσει το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας της, όμως η κυρία Κόλλια ήταν ανένδοτη.

\"\"

Στη συνέχεια, όμως, η κυρία Κωνσταντοπούλου πήρε το λόγο και εξήγησε ότι το μπαλόνι που κρατούσαν χιλιάδες διαδηλωτές στην πορεία αποτελεί συμπαράσταση στον αγώνα που δίνουν εργαζόμενοι του εργοστασίου Coca-Cola στη Θεσσαλονίκη.

«Απεργοί και της εταιρείας Coca-Cola και εκατοντάδες άνθρωποι κράταγαν αυτό που υποτιμητικά είπε η κυρία Κόλλια \”μπαλόνι\”, το οποίο πρέπει να κρύψουμε. Για να κρύψουμε προφανώς τους ανθρώπους που δίνουν αγώνα για να διατηρήσουν την εργασία τους» είπε η βουλευτής.

\"\"

Και πρόσθεσε: «\”Απομακρύνετε\”» είπε η πρόεδρος, «\”κρύψτε το\”», αλλά δεν κρύβουμε τα νερά της ίδιας εταιρείας που προσφέρονται στους βουλευτές. Το μποϊκοτάζ στην Coca-Cola αντιπροσωπεύει τον αγώνα έξω -και όχι στη ζεστασιά του γραφείου ενός προέδρου- που δίνουν οι εργαζόμενοι, αλλά θα έπρεπε να τον δίνουν άλλοι γι\’ αυτούς».

Πέραν αυτών, η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε για μια «μεγαλειώδη πορεία, στην οποία συμμετείχαν: απολυμένοι, άνεργοι, διαθέσιμοι, συνταξιούχοι, νέοι και μεγαλύτεροι, διαδηλώνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα».

Τέλος, κάλεσε τους υπουργούς να λάβουν «το μήνυμα της πορείας».

Σημείωσε, δε, πως στο συζητούμενο νομοσχέδιο έχουν ήδη κατατεθεί 73 τροπολογίες (!), εκ των οποίων οι 23 προωθούνται για ψήφιση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook