Ίδια και απαράλλαχτη παραμένει η κατάσταση στο Γυμνάσιο Κισάμου, τα αποχωρητήρια του οποίου έχουν στέγη αμιάντου.

Το κτίριο βρίσκεται στο χώρο του Γυμνασίου ενώ απέχει και λίγα μέτρα από το δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Οι γονείς δεν κοιμούνται ήσυχα γνωρίζοντας ότι τα παιδιά κινούνται και παίζουν σε ένα χώρο όπου βρίσκεται ένα τόσο επικίνδυνο για την υγεία υλικό.

Το θέμα είχε αναδείξει το Flashnews.gr τον προηγούμενο Φεβρουάριο μετά από μήνυμα αναγνώστη (δείτε εδώ)

Τότε η απάντηση από τη δημοτική αρχή ήταν ότι θα δρομολογηθεί σύνταξη μελέτης προκειμένου να απομακρυνθεί ο αμίαντος, ένα έργο δαπανηρό που χρειάζεται εξειδικευμένα χέρια για να γίνει.

Η ουσία είναι ότι 10 μήνες μετά, ο αμίαντος εξακολουθεί να βρίσκεται στο σχολικό χώρο όπως μας ενημερώνει εκ νέου αναγνώστης του Flashnews,gr.

Επικοινωνήσαμε με τη νέα δημοτική αρχή προκειμένου να ενημερωθούμε για ποιό λόγο δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη και τι προβλέπεται να γίνει από εδώ και στο εξής.

Σύμφωνα με τον δήμο, η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε όντως λάβει απόφαση για την αφαίρεση του αμιάντου.

Λόγω όμως, των γραφειοκρατικών διαδικασιών παρατηρήθηκε καθυστέρηση.

Αυτή τη στιγμή έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2015 ένα ποσό, για την αφαίρεση του αμιάντου από τα αποχωρητήρια που βρίσκονται στο Γυμνάσιο Κισάμου.

Ωστόσο και εδώ ζητάται η υπομονή των πολιτών καθώς ο προϋπολογισμός θα εγκριθεί τον πρώτο μήνα του νέου έτους, δηλαδή περίπου στα μέσα Ιανουαρίου.

Όπως τονίζουν, η στέγη αμιάντου στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία των μαθητών.

Όμως, κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται το παιδί του σε ένα χώρο που υπάρχει επικίνδυνο υλικό το οποίο έχει κατηγορηθεί για καρκινογόνες συνέπειες.

Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να δίνεται προτεραιότητα και να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σπουδή ανεξαρτήτως του χρόνου και του κόστους που απαιτούν οι διαδικασίες.

Τώνια Λιοδάκη
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook