Με μια είδηση με την οποία αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο ο θεσμικός ρόλος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών \”Ελευθέριος Βενιζέλος\” συμμετείχε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος, ο Πρόεδρος της Βουλής κ.Ευάγγελος Μειμαράκης.

Όπως ανακοίνωσε, με διάταξη η οποία έχει συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπ.Πολιτισμού, καθιερώνεται πως ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής θα είναι και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την 101η επέτειο απο την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, οι οποίες πραγματοποιούνται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Δείτε τι είπαν ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος κ.Νίκος Παπαδάκης.

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος παρίσταντο – εκτός των μελών του – και βουλευτές καθώς και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης αλλά και φορέων, απο ολόκληρο το νησί.

\"\" \"\"

Αμέσως μετά, ξεκίνησαν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις για την 101η επέτειο απο την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, με την καθιερωμένη εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Χαλέπα και με την παρουσία πλήθους εκπροσώπων αρχών, φορέων αλλά και πολιτών.

\"\"

\"\"

\"\" \"\"

\"\" \"\"

Το πρόγραμμα περιελάμβανε παραστασιακό δρώμενο με τίτλο “Ένωση. Άκου αυτή την κραυγή” από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Ναυστάθμου Κρήτης, με υπεύθυνο τον δάσκαλο και διευθυντή του Σχολείου, Αριστόκριτο Τομαζινάκη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τις αναγορεύσεις σε εταίρους του Ιδρύματος, του Δήμου Νέας Σμύρνης, της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης και του Ανδρέα Παιδαράκη.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Δεύτερα 1 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί με Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ οα ακολουθήσει η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά, η έπαρση της σημαίας και η πανηγυρική ομιλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα. Αμέσως μετά προβλέπεται επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στο Δημαρχείο Χανίων.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]


Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook