Με την παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ.Ευάγγελου Μειμαράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά, η καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της 101ης επετείου από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Η εκδήλωση, την οποία διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί, με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ακολούθησε η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά, η έπαρση της σημαίας και οι πρωινές εκδηλώσεις έκλεισαν με πανηγυρική ομιλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα.

\"\" \"\"
\"\"

Ο κ Μειμαράκης σε δήλωση του επεσήμανε πως \”οι Κρήτες οι οποίοι αποτίναξαν τον ξένο ζυγό από τον τράχηλό τους, δεν σταμάτησαν , αλλά συνέχισαν στην προσπάθειά τους να ενωθούν με την Ελλάδα.
Αυτό επετεύχθη με τους Κρήτες ενωμένους, μέσα από έναν συνεχή αγώνα, με προσπάθειες διπλωματικές, οι οποίες απέδωσαν.

Το μήνυμα αυτό είναι διαχρονικό και σήμερα, διότι αποδεικνύει ότι όταν είμαστε ενωμένοι, όταν κινούμαστε διπλωματικά, θεσμικά και βεβαίως και με την παρόρμησή μας, η οποία απαιτείται με μέτρο να υπάρχει για τέτοιες δύσκολες στιγμές, πετυχαίνουμε όλα τα θετικά. Όσα θετικά έχουν γραφεί στην ιστορία μας, έχουν γραφεί με την δεινότητα των Ελλήνων και με την ωριμότητα την οποία έχουμε δείξει στην διαχείριση των κρίσιμων στιγμών.\”

\"\"

\"\" \"\"

\"\" \"\"

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων κ.Τάσος Βάμβουκας, ο οποπίος αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής και στα μηνύματα, ενώ χαρακτήρισε τον Ελ.Βενιζέλο, ως ονειροπόλο και οραματιστή, με αίσθηση της ευθύνης του χρέους και ως πολιτικό, ο οποίος δεν είχε σχέση με αυτό που σήμερα αποκαλείται ως πολιτικό κόστος.

\"\"

Ακολούθησε η έπαρση της σημαίας στον ιστό του φρουρίου Φιρκά.

\"\"

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Βουλής και οι υπόλοιποι επίσημοι,  επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης όπου έγινε παρουσίαση νέων εκθεμάτων, ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Δημαρχείο Χανίων.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook