Τα δελφίνια αλμπίνο είναι όμορφα, σπάνια και περιζήτητα. Πριν από μερικές μέρες Ιάπωνες αλιείς που δραστηριοποιούνται στον “αμαρτωλό” όρμο Ταϊτζί, όπου εκατοντάδες δελφίνια σφαγιάζονται κάθε χρόνο συνάντησαν ένα κοπάδι 16 σταχτοδέλφινων (Grampus griseus), το ένα εκ των οποίων ήταν ένα κατάλευκο αλμπίνο.

Το κοπάδι με τα σταχτοδέλφινα ήταν το δέκατο πέμπτο που πιάστηκε φέτος.

Κάθε κοπάδι μπορεί να αποτελείται ακόμα και από 30 μέλη. Φέτος έχουν ήδη θανατωθεί 170 δελφίνια από τους Ιάπωνες.

\"delfini-albino-taiji-119185

Ωστόσο, δεν θανατώνονται όλα τα δελφίνια που οδηγούνται στον αιματοβαμμένο όρμο του Ταϊτζί. Τα δελφίνια-αλμπίνο μπορούν να πιάσουν καλή τιμή στο εμπόριο των κητωδών.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, το ανοιχτόχρωμο δελφίνι που αιχμαλώτισαν οι ιάπωνες αλιείς μπορεί να πωληθεί ακόμα και για 380.000 Ευρώ ώστε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε συνθήκες αιχμαλωσίας, εξυπηρετώντας “εκπαιδευτικούς σκοπούς” όπως επιχειρούν ορισμένοι να μας πείσουν.

\"delfini-albino-taiji-119185\"

“Είναι πολύ θλιβερό το θέαμα της αιχμαλωσίας ενός ακόμα δελφινιού αλμπίνο από τους δολοφόνους του Ταϊτζί” δήλωσε χαρακτηριστικά η Κάρεν Χάγκεν, επικεφαλής της εκστρατείας Cove Guardian που έχει ορμητήριο στο ιαπωνικό επίνειο.

“Αυτά τα σπάνια, όμορφα και μοναδικά ζώα θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε μικρές δεξαμενές, όπου θα ξοδέψουν το λιγοστό χρόνο που τους απομένει κάνοντας κόλπα για λίγη τροφή” αναφέρει.

Από τα υπόλοιπα μέλη του κοπαδιού, έντεκα θανατώθηκαν, ένα οδηγήθηκε στην αιχμαλωσία και τρία μωρά απελευθερώθηκαν στη φύση, όπου η επιβίωση χωρίς τις μητέρες τους θα είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση.

econews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook