Ορατό όσο ποτέ είναι το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων στην Κρήτη δασκάλων και καθηγητών με αφορμή το μέτρο της αξιολόγησης η υλοποίηση του οποίου μπαίνει στην τελική ευθεία.

Το κλίμα στην δημόσια παιδεία τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι έκρυθμο με αφορμή τα κενά και τις αλλαγές που επιφέρει το νέο λύκειο και δεν μπορεί πλέον κανείς να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Η αξιολόγηση έχει δημιουργήσει πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα στο αρμόδιο υπουργείο παιδείας και την εκπαιδευτική κοινότητα και δασκάλους και καθηγητές να βάζουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς δημοτικών γυμνασίων και λυκείων, καθώς λίγο διάστημα πριν θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για τους διευθυντές δευτεροβάθμιας, τους προισταμένους σχολείων πρωτοβάθμιας και τους και τους προισταμένους τμημάτων.

Η μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στο υπουργείο και την συνδικαλιστική κοινότητα αναμένεται να είναι σφοδρή και οι κινητοποιήσεις θα είναι διαρκείας.

Μιλώντας στο flashnews.gr ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης υποστηρίζει χαρακτηριστικά \’\’η αξιολόγηση οδηγεί σε απολύσεις και σε κατηγοριοποίηση των σχολείων. Μας βρίσκει αντίθετους και θα την εμποδίσουμε.

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook