Την συμπαράστασή της στον αγώνα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, δηλώνει σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Ως Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα του Νίκου Ρωμανού, που από τις 10 Νοέμβρη βρίσκεται σε απεργία πείνας, προκειμένου να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής στην οποία φοιτά. Εδώ και μερικές ημέρες διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γ.Γενηματας από τις φυλακές καθώς με τους παλμούς της καρδιάς του να φθάνουν τους 170, η ανακοπή δυστυχώς είναι πολύ πιθανη.

Επιπλέον συμπαραστεκόμαστε στους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου Γ.Γεννηματας που αρνούνται την αναγκαστική σίτιση , η οποία διατάχτηκε από την εισαγγελέα των φυλακών και η οποία παραβιάζει κάθε έννοια νομιμότητας. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η αναγκαστική σίτιση σε απεργό πείνας που δεν την επιθυμεί, παρά τις συνέπειες στην υγεία του, συνιστά βασανισμό του κρατούμενου.

Καταγγέλουμε την αστυνομοκρατία που έχει επιβληθεί στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, με την απαράδεκτη παρουσία ΜΑΤ στους χώρους όπου παρέχεται περίθαλψη.

Η συγκυβέρνηση των μνημονίων και της υποταγής στους δανειστές δείχνει το πιο εκδικητικό της πρόσωπο απέναντι στο δικαίωμα του Ν.Ρωμανού για εκπαίδευση. Η νέα άρνηση για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας καθιστά την κυβέρνηση αποκλειστικά υπεύθυνη για ό,τι συμβεί από κει και πέρα. Στο στόχαστρο δεν βρίσκεται μόνο η ζωή του Ν.Ρωμανού αλλά και η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα όλων των αγωνιζόμενων ανθρώπων

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνουν σωματεία και φορείς στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς την Παρασκευή 5/12 στις 6:30 μ.μ."