Την παροχή ρεύματος έκλεισε σήμερα η ΔΕΗ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στη Σούδα Χανίων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Χανίων αναφέρουν:

"Σήμερα στις 8.45 το πρωί, συνεργείο της ΔΕΗ μετέβη στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Χανίων στη Σούδα και διέκοψε την ηλεκτροδότηση, στον πομπό των Μεσαίων 1512 khz, από τον οποίο εξέπεμπαν πρόγραμμα οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ όσο και στην κεραία- ραδιοφάρο, γεγονός που εμπεριέχει και άλλους κινδύνους καθώς από απόψε το βράδυ η κεραία 108 μέτρων θα είναι πλέον χωρίς φωτισμό ασφαλείας.Με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια πτήσεων του αεροδρομίου Χανίων.

Παρόμοιες προσπάθειες να διακοπεί το ρεύμα σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και σε άλλους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ, όπως στο Βόλο και τη Ρόδο, με εντολή της διεύθυνσης της κυβερνητικής ΝΕΡΙΤ.

Αύριο έχει σειρά η ΕΡΑ Κομοτηνής.Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι ήταν ενήμεροι για το ενδεχόμενο διακοπής, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν στις κατά τόπους εγκαταστάσεις αλληλέγγυοι πολίτες, που με την παρουσία τους απέτρεψαν τις διακοπές ρεύματος.

Η νέα αυτή εξέλιξη αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης φωνής της ΕΡΑ, δίπλα στις δεκάδες που αντιμετωπίζουν οι αντιστεκόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τους τελευταίους 18 μήνες, παράλληλα με τη γενικότερη πολιτική τρομοκράτησης και καταστολής που ακολουθεί η κυβέρνηση ενάντια σε κάθε φωνή που αντιστέκεται και διεκδικεί.Ο επιθανάτιος ρόγχος ηχεί ακόμα περισσότερο στα αυτιά μας.Το τέλος της εθελόδουλης κυβέρνησης πλησιάζει.

Η συμβολή αλληλέγγυων ,κομάτων και πολλών φορέων είναι πολύ ενθαρυντική.

Η αγωνιζόμενη, ελεύθερη φωνή της ΕΡΑ Χανίων, πρέπει να συνεχίσει να ακούγεται. Η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ, που εξέπεμπε από το Ραδιομέγαρο μέχρι την εισβολή των ΜΑΤ πριν ένα χρόνο και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να εκπέμπει από την ertopen.com, την ΕΤ3 και τις ΕΡΑ σε όλη σχεδόν τη χώρα, αποτελεί υπόδειγμα πραγματικής δημόσιας και δημοκρατικής ραδιοτηλεόρασης, προσφέροντας ενημέρωση, ήθος και ελπίδα ενάντια στο «μαύρο» και τους άθλιους υπηρέτες του.

Ζητάμε να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στη Σούδα. Να σταματήσει οποιαδήποτε παρόμοια ενέργεια σε οποιονδήποτε περιφερειακό σταθμό σε όλη τη χώρα.

Η ΕΡΑ Χανίων εκπέμπει στα fm 104 mhz,100,6 mhz kai 99,9 mhz.και στο ίντερνετ http://erahania.blogspot.gr και www.ertopen.com.

Σήμερα, από όλα τα μετερίζια χρειάζεται να ενωθούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με τις απολυμένες καθαρίστριες και με όποιον αντιστέκεται, σε έναν αγώνα για δουλειά και αξιοπρέπεια, για δημοκρατία και ελευθερία."