Σάρκα και οστά παίρνει το σχέδιο του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μ. Σάλλα για τη δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού επενδυτικού ταμείου στη χώρα, με αντικείμενο τη μεσομακροπρόθεσμη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τη συγκρότηση του επενδυτικού ταμείου είχε εξαγγείλει ο κ. Σάλλας σε ομιλία του στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατ΄ εντολή του Προέδρου της Πειραιώς στο Λονδίνο είναι οι κ.κ. Ανθ. Θωμόπουλος, Ν. Καραμούζης , Λ. Παπακωνσταντίνου και άλλα στελέχη της τράπεζας προκειμένου να έχουν συναντήσεις με συγκεκριμένα funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο επενδυτικό ταμείο.

Στόχος των επαφών είναι να επιλεγεί το fund που θα συμμετέχει από κοινού με την Πειραιώς στο Ταμείο. Όπως είχε αναφέρει ο κ. Σάλλας στην ομιλία του, το Ιδιωτικό Επενδυτικό Ταμείο θα έχει ως αντικείμενο τη μεσομακροπρόθεσμη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το Ταμείο θα επιδιώξει αρχικά την άντληση 500 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές με συμμετοχή και της Τρ. Πειραιώς και όπως είχε δηλώσει ο κ. Σάλλας εκτός απροόπτου η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί κατά το α’ τρίμηνο του 2015.

Το Ταμείο θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα και υπολογίζεται να καλύψει με δανειοδότηση διάρκειας έως και 7 ετών επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια 200 περίπου μικρού και μεσαίου μεγέθους εταιρειών με τζίρο από 5 μέχρι και 75 εκατ. ευρώ.

Στις προτεραιότητες του ταμείου είναι η προτεραιότητα να δοθεί στις δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, στις επιχειρήσεις προστιθέμενης εγχώριας αξίας και υποκατάστασης εισαγωγών και στις επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα, ικανή διοίκηση και ενδιαφέρον επιχειρηματικό σχέδιο. Υπενθυμίζεται ότι το Επενδυτικό Ταμείο εντάσσεται σε σχέδιο έξι σημείων που είχε ανακοινώσει ο κ. Σάλλας για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook