Συνολικά 15 Ινδοί φέρονται να τυφλώθηκαν, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, έπειτα από δωρεάν επεμβάσεις καταρράκτη στις οποίες υπεβλήθησαν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με τις ινδικές αρχές ο χώρος που διεξήχθησαν οι επεμβάσεις συστάθηκε χωρίς την απαραίτητη άδεια ενώ και οι εγκαταστάσεις δεν ήταν κατάλληλες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιδρύματος Μανχίτ Τζόσι συνολικά 49 άνθρωποι που χειρουργήθηκαν έλαβαν την κατάλληλη φροντίδα.

Οι ιατρικές υποδομές της Ινδίας βρίσκονται υπό εξονυχιστικό έλεγχο το τελευταίο διάστημα όταν 15 γυναίκες πέθαναν μετά από χειρουργική επέμβαση στείρωσης..

Μετά τη συγκεκριμένη δωρεάν χειρουργική επέμβαση, που έλαβε χώρα στις 4 Νοεμβρίου, τουλάχιστον 15 ασθενείς κατήγγειλαν πως έχασαν την όρασή τους όταν τους αφαιρέθηκαν οι επίδεσμοι.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της πόλης Αρμιτσάρ, όπου εισήχθησαν οι 11 από αυτούς, δήλωσαν πως «έξι ή επτά» μπορεί να μην είναι σε θέση να ανακτήσουν την όρασή τους. Σύμφωνα με τον Δρ. Καραμχίτ Σινγκ, οι ασθενείς υπέστησαν οφθαλμικές μολύνσεις.

zougla.gr με πληροφορίες από το BBC

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook