Δύο διαφορετικές εκδοχές, για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα, εξετάζει η αστυνομία, προσπαθώντας να βρει τις απαντήσεις για το θάνατο του συγγραφέα που σκόρπισε θλίψη.

Ο θάνατος του 83χρονου Κουμανταρέα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Κυψέλη, προήλθε πιθανότατα από ασφυξία σύμφωνα με την αστυνομία, αφού τα χτυπήματα που είχε το θύμα στο πρόσωπο δεν θα μπορούσαν να είχαν φέρει αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. Κάτι που θα απαντηθεί με βεβαιότητα τη Δευτέρα, όταν και θα γίνει η νεκροτομή.

Το βέβαιο είναι πως το κίνητρο για τη δολοφονία ήταν η ληστεία, καθώς ο δράστης έψαξε το διαμέρισμα και σίγουρα απέσπασε κάτι από αυτό. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η μία εκδοχή είναι να πρόκειται για άτομο γνωστό στον Μένη Κουμανταρέα, το οποίο έκλεισε ραντεβού στο συγγραφέα έξω από το σπίτι του, ανέβηκε στο διαμέρισμα μαζί του και εκεί τον σκότωσε. Η δεύτερη εκδοχή είναι να πρόκειται για άγνωστο στο θύμα, ο οποίος έστησε ενέδρα στον Κουμανταρέα έξω από την πολυκατοικία, τον υποχρέωσε διά της βίας να ανέβουν μαζί στο διαμέρισμα και εκεί τον σκότωσε και τον λήστεψε.

Φως σε όλα αυτά ενδεχομένως να ρίξουν οι μαρτυρίες, αλλά και οι έρευνες στο κινητό του θύματος, στο υλικό από κάμερες στη γειτονιά, αλλά και σε DNA από το σπίτι.

iefimerida.gr