Τελευταία ενημέρωση 12:45

Κατάληψη στο Δημαρχείο Χανίων έκανε ομάδα ατόμων ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό και τους άλλους απεργούς πείνας.

Νωρίς το πρωί, όταν εργαζόμενοι άνοιξαν την πόρτα ομάδα περίπου 25 ατόμων μπήκε στον χώρο και ανακοίνωσε ότι το κτίριο τελεί υπό κατάληψη ζητώντας από τους υπαλλήλους να περάσουν εξω.

Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, κοινωνικές δομές,  τα ΚΕΠ αλλά και η Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι κλειστές.

Έξω από το δημαρχείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, αντιδήμαρχοι και εργαζόμενοι οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν διαβεβαιώσεις από τους καταληψίες ότι δεν θα προκαλέσουν υλικές ζημιές και φθορές στο χώρο.

\"\"

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o κ. Τάσος Βάμβουκας \”τους ζήτησα να μην προβούν σε ενέργειες που θα προκαλέσουν ζημιές και μου υποσχέθηκαν ότι θα το τηρήσουν. Επίσης τους εξήγησα πως είναι δύσκολες μέρες για μας, γιατί έχουμε την κατάρτιση του προυπολογισμού που έχει προγραμματισθεί να περάσει απο το Δημοτικό Συμβούλιο στις 18 του μήνα, και επιπλέον έχουμε την ερχόμενη Τετάρτη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας στην πόλη. Επίσης αυτές τις ημέρες προσέρχονται πολλοί στο δημαρχείο για να εγγραφούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο\”.

Στο μεταξύ στο athens.indymedia αναρτήθηκε η εξής ανακοίνωση:

\”Σήμερα 8/12 καταλάβαμε το δημαρχείο Χανίων ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών πείνας και μέσο πίεσης του κρατικού μηχανισμου για την ικανοποίηση των αιτημάτων των συντρόφων μας.\”

\"\"

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook