Τον χάρο με τα μάτια είδε ένας ηλικιωμένος άνδρας την ώρα που βάδιζε αμέριμνος στο Κόδρα στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όταν δέχθηκε επίθεση δεκάδων άγριων σκυλιών!

Σύμφωνα με το salonicanews.com, ο 75χρονος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο, αφού είχε χάσει πολύ αίμα από τα δαγκώματα των άγριων σκυλιών. 
Όλα άρχισαν το πρωί του Σαββάτου όταν ο 75χρονος περιπατούσε περίπου στο κέντρο της έκτασης των 500 περίπου στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου, δίπλα ακριβώς από τον χώρο όπου φιλόζωοι με την ανοχή του Δήμου Καλαμαριάς και του ΣΥΠΑΖΑΘ κρατούν και περιθάλπουν περισσότερα από 40 σκυλιά, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής. Ο ηλικιωμένος δεν αντιλήφθηκε ότι για άγνωστο λόγο τα δεκάδες σκυλιά βρισκόταν διάσπαρτα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου.

«Ξαφνικά είδαμε από μακριά να τον κυκλώνουν καμιά 30αρια σκυλιά» λέει ένας κάτοικος της περιοχής. «Εμείς βρισκόμασταν πίσω από το κλιμάκιο του ΝΑΤΟ, καμιά 500αριά μέτρα μακριά. Ξαφνικά βλέπουμε τα σκυλιά να ορμάνε στο άνθρωπο και τον βλέπουμε να πέφτει κάτω. Αμέσως μπήκαμε στα αυτοκίνητα και τρέξαμε προς το μέρος του», πρόσθεσε.

Οι δύο άνδρες, κατάφεραν με τα αυτοκίνητα να διώξουν τα σκυλιά και να σώσουν τον άτυχο ηλικιωμένο από τα δόντια της άγριας αγέλης σκύλων. Ωστόσο ο 75χρονος είχε δεχθεί πολλές δαγκωνιές σε όλο του το σώμα και αιμορραγούσε.

«Ειδοποιήσαμε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία» εξηγεί ένας άλλος κάτοικος της περιοχής. «Το αίμα έτρεχε ποτάμι. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο προσπαθήσαμε να σταματήσουμε την αιμορραγία, αλλά το αίμα δεν σταματούσε. Ξαφνικά είδαμε τον άνθρωπο να χάνει τις αισθήσεις του, προσπαθήσαμε να τον συνεφέρουμε».

protothema.gr