Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων – Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας & Απασχόλησης, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων & Ρεθύμνου δια των Υπευθύνων Σχολικών δραστηριοτήτων, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, συνδιοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα».

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την σημασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας στη σύγχρονη κοινωνία και τον ρόλο της ως καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και του πολιτισμού.

Στόχος της δράσης αυτής που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 από τις 17:00 έως τις 21:00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων είναι η ενημέρωση των ενδιαφερομένων ως προς τα εξής:

• Βασικές αρχές πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων από την κα Ειρήνη Σταματούδη, Διευθύντρια Ο.Π.Ι. και την κ. Ευαγγελία Βαγενά, Δικηγόρο – Επιστημονική Συνεργάτη του Ο.Π.Ι.
• Παρέμβαση δημιουργού ή ερμηνευτή – εκτελεστή καλλιτέχνη
• Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα».
• Ερωτήσεις – Συζήτηση.