Νέα τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης - Προηγήθηκαν διαβουλεύσεις Παπούλια με Σαμαρά και Τσίπρα έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας - Η τροπολογία έχει διανεμηθεί στους βουλευτές - Αναμένεται η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ψήφιση των νέων ρυθμίσεων

Παράθυρο αισιοδοξίας για εξεύρεση λύσης στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού ανοίγουν οι νέες αλλαγές στην τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο υπουργός με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής λίγο πρίν την ψήφιση της αρχικής τροπολογίας είπε ότι προσθέτει εδάφιο που επιτρέπει στους κρατούμενους φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) εφόσον όμως έχουν ήδη καλύψει την παρακολούθηση του πρώτου εξαμήνου με την εξ’ αποστάσεως φοίτηση.

Ο κ. Αθανασίου είπε ότι «Η κυβέρνηση σέβεται και εξασφαλίζει το δικαίωμα στην μόρφωση και για τους κρατούμενους φοιτητές που θέλουν να μορφωθούν. Το εδάφιο που προστίθεται είναι συγκερασμός των απόψεων που από όλες τις πτέρυγες ακούστηκαν και αφορά όλους τους κρατούμενους φοιτητές. Η λύση είναι σύμφωνη με το δικονομικό μας σύστημα» και πρόσθεσε ότι το νέο εδάφιο αναφέρει ότι «Στους ίδιους φοιτητές μπορεί να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση χωρίς περιορισμούς του δεύτερους εδαφίου παρ 3 του 282 του Ποινικού Κώδικα εφόσον έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων τους με την εξ αποστάσεως παρακολούθηση».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «Με την ρύθμιση αυτή και το δικαίωμα στην σπουδή εξασφαλίζεται και η αντεγκλητική πολιτική δεν εξανεμίζεται».

Η τροπολογία έχει διανεμηθεί στους βουλευτές και σε λίγα λεπτά αναμένεται να ψηφιστεί. Τη διακοπή ζήτησαν οι βουλευτ ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αξιολογήσουν τις τροποποιήσεις και το κείμενο των αλλαγών προτού τοποθετηθούν.

protothema.gr