Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του 4ου Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Μαλεβιζίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ. Σ., στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας αποτελεί θεσμό πλέον στο Μαλεβίζι. Ξεκίνησε το 2011, με σκοπό οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων του Δήμου να γίνονται για μια ημέρα Δημοτικοί Σύμβουλοι, να μαθαίνουν για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να συζητάνε για θέματα που απασχολούν την κοινωνία και να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα αυτά.

Στο Συμβούλιο προεδρεύει ο Πρόεδρος του Δ. Σ., παρευρίσκεται ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο λόγος όμως, δίνεται μόνο στους μαθητές, οι οποίο και επιλέγονται αναλογικά απ’ όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια του Μαλεβιζίου.

Το φετινό Συμβούλιο Νεολαίας θα ασχοληθεί με το θέμα «Η κρίση που βιώνει η χώρα μας και η κοινωνική πολιτική και προσφορά του Δήμου Μαλεβιζίου».

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η νέα γενιά του τόπου μας, τα παιδιά που ουσιαστικά επηρεάζονται άμεσα από τις αποφάσεις που εμείς σήμερα λαμβάνουμε για το Μαλεβίζι, πρέπει να έχουν λόγο για το μέλλον τους.

Ξεκινήσαμε αυτή τη δράση το 2011, είδαμε με χαρά ότι αγκαλιάστηκε απ’ όλους τους μαθητές κι έτσι καθιερώθηκε. Το φετινό θέμα, το οποίο είναι σχετικό με τις κοινωνικές δομές και τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής, εκτός από επίκαιρο, παραμένει και εξαιρετικά σημαντικό.

Ο συγκεκριμένος τομέας είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας – λειτουργούμε άλλωστε 10 εθελοντικές δομές προσφοράς στο δήμο μας, εκτός από τις θεσμοθετημένες – και ανυπομονώ να ακούσω από τους μαθητές τις δικές τους απόψεις και κυρίως τις προτάσεις τους, που αν κρίνω από τις προηγούμενες χρονιές, θα είναι άκρως εποικοδομητικές και χρήσιμες».