Οι δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι έριξαν ρουκέτες στην πόλη Ατζαμπίγια, στην ανατολική Λιβύη, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν στην κύρια οδική αρτηρία που βρίσκεται δυτικά της πόλης αυτής, δήλωσαν δύο πηγές των αντικαθεστωτικών.

«Τέσσερις ρουκέτες Grad έπληξαν σήμερα την Ατζαμπίγια», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών Άχμεντ Μπάνι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες.

Μια δεύτερη αντικαθεστωτική πηγή δήλωσε ότι συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει σε σημείο ελέγχου κοντά στη γραμμή του μετώπου που βρίσκεται 18 χιλιόμετρα έξω από την Ατζαμπίγια.

Καμία πλευρά, ούτε οι δυνάμεις του Καντάφι, ούτε οι αντικαθεστωτικοί στην ανατολική Λιβύη έχουν καταφέρει εδώ και εβδομάδες να κερδίσουν έδαφος στις μάχες που γίνονται στην οδική αρτηρία που ενώνει την Ατζαμπίγια με την Μπρέγκα, η οποία βρίσκεται δυτικότερα.

Παράλληλα αξιωματούχος του λιβυκού καθεστώτος δήλωσε σήμερα ότι κτίριο που βρίσκεται στην έδρα του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού και της κρατικής τηλεόρασης στην Τρίπολη βρέθηκε στο στόχαστρο των επιδρομών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί.

Εξάλλου κτίριο που ανήκει στο κοινοβούλιο καταστράφηκε από επιδρομή του ΝΑΤΟ σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Το κτίριο αυτό είχε ήδη καταστραφεί κατά το ήμισυ από επιδρομή που είχε γίνει πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook