Ψήφισμα εξέδωσε η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Αντώνη Αστρινάκη:

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του
ΑΝΤΩΝΗ ΑΣΤΡΙΝΑΚΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ

συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση και τα μέλη της εξέφρασαν την βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατο του αγαπητού συναδέλφου Αντώνη Αστρινάκη.

Η Γενική Συνέλευση επιθυμεί να εξάρει την προσωπικότητα και την υψηλή ποιότητα του επιστημονικού έργου του εκλιπόντος και να τονίσει ότι ο Αντώνης Αστρινάκης συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Τμήματος, υπηρετώντας το από διάφορες διοικητικές και ερευνητικές θέσεις.

Υπηρέτησε επί μια εικοσαετία το Πανεπιστήμιο Κρήτης, διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος, ήταν εκ των πρωτεργατών της συγκρότησης του Τομέα Θεωρίας και Μεθοδολογίας Κοινωνικών Επιστημών και Διευθυντής αυτού του Τομέα, όπως και Διευθυντής του ερευνητικού Εργαστηρίου Βιοηθικής.

Υπήρξε καταξιωμένος επιστήμονας στο πεδίο της Κοινωνιολογίας, ανοίγοντας το Τμήμα σε διεθνείς συνεργασίες, και ήταν αγαπητός Δάσκαλος στις φοιτήτριες και τους φοιτητές του.

Κατόπιν τούτου η Γενική Συνέλευση αποφασίζει:

• Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.
• Να παραμείνει το Τμήμα κλειστό την ημέρα της κηδείας
• Να αναθέσει στην κα Μαρία Βενιέρη να μιλήσει εκ μέρους του Τμήματος για την προσωπικότητα και το έργο του
• Να καταθέσει στέφανο στη σορό του
• Να καταθέσει χρηματικό ποσό στη μνήμη του
• Να δημοσιευθεί το ψήφισμα στον ημερήσιο τοπικό τύπο της Κρήτης και να σταλεί στην οικογένειά του.

Τα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος