Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί κατά το μήνα Ιούνιο, διαγωνισμός χρήσης κράνους όπου οι μοτοσικλετιστές που φορούν σωστά το κράνος θα αναγνωρίζονται και θα ζητείται από αυτούς η δωρεάν συμμετοχή τους σε κλήρωση, με δώρο τέσσερα κράνη, προσφορά της NOLAN και ένα εισιτήριο VIP για την παρακολούθηση αγώνα MOTOGP, προσφορά της FIM.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Οι μοτοσικλετιστές αντιπροσωπεύουν το 30% των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα.

Επί του παρόντος, τα ποσοστά χρήσης κράνους στην Ελλάδα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα παρά τη νομοθεσία που απαιτεί τη χρήση τόσο για τους αναβάτες όσο και για τους επιβάτες.

Είναι αποδεδειγμένο ότι η χρήση του κράνους είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων και τραυματισμών μεταξύ των μοτοσικλετιστών, αλλά και η πιο οικονομική παρέμβαση. Φορώντας ένα κράνος μειώνεται ο κίνδυνος και η σοβαρότητα των τραυματισμών κατά 72% καθώς επίσης και η πιθανότητα θανάτου κατά 39%.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Make Roads Safe Hellas και του Πολυτεχνείου Κρήτης σε Χανιά και Ηράκλειο, 1 στους 2 δεν φοράει κράνος ή δεν το έχει δεμένο.

Η Make Roads Safe Hellas, με την υποστήριξη της FIA Foundation, αποφάσισε να ξεκινήσει δύο χρόνια εκστρατεία προώθησης χρήσης κράνους στην Κρήτη.

Μέσα στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής, πραγματοποιείται στα Χανιά κατά το μήνα Ιούνιο, διαγωνισμός χρήσης κράνους όπου οι μοτοσικλετιστές που φορούν σωστά το κράνος θα αναγνωρίζονται και θα ζητείται από αυτούς η δωρεάν συμμετοχή τους σε κλήρωση, με δώρο τέσσερα κράνη, προσφορά της NOLAN και ένα εισιτήριο VIP για την παρακολούθηση αγώνα MOTOGP, προσφορά της FIM.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook