Με γραπτή του δήλωση ο Δημήτρης Ρίζος θέλησε να αναφέρει τους λόγους που αποχωρεί από τον Α.Ο. Χανιά, τονίζοντας ότι ρόλο έπαιξαν όσα ακούστηκαν προς το πρόσωπό του μετά το ματς με την ΑΕΚ.
Ο έμπειρος γκολκίπερ είχε σημαντική παρουσία στον ΑΟΧ και κράτησε ανέπαφη την εστία του μέχρι το ματς με την ΑΕΚ για 850\’.
Αναλυτικά όσα αναφέρει:
Με αφορμή τα όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό μου και για τους λόγους που βγήκα εκτός ομάδας, τόσο από την ενδεκάδα όσο και από την δεκαοκτάδα, αποφάσισα να προχωρήσω σε αυτή την ανακοίνωση γιατί ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια.
Ο λόγος που αποχωρώ από την ομάδα είναι καθαρά προσωπικά δικός μου και όχι της ομάδας. Μετά το ματς με την ΑΕΚ έγιναν και ακούστηκαν πράγματα που με προσβάλουν και σαν προσωπικότητα αλλά και σαν ποδοσφαιριστή που έχω μία πορεία είκοσι χρόνων μέσα στα γήπεδα. Δεν είναι θέμα αγωνιστικό, αλλά είναι καθαρά θέμα ασέβειας προς το πρόσωπό μου και μη αναγνώρισης της προσφοράς μου στην ομάδα. 
Έδωσα όλη την ψυχή μου γι’ αυτή την ομάδα την περσινή σεζόν και το καλοκαίρι ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της διοίκησης να επιστρέψω μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Σικαλιά. 
Κράτησα ανέπαφη την εστία της ομάδας για 850 λεπτά και έδωσα – όπως είπαν και οι άνθρωποι της ομάδας – τη μισή πρόκριση στο Κύπελλο στο ματς με τον Παναιτωλικό.
Παρ’ όλα αυτά μετά το ματς με την ΑΕΚ ακούστηκαν ασεβή πράγματα για το πρόσωπό μου και αυτός είναι ο λόγος που θέλω να αποχωρήσω από την ομάδα.
Λυπάμαι πάρα πολύ για όλα όσα άκουσα, γιατί όπως ανέφερα και παραπάνω αν και δεν είμαι Χανιώτης έδωσα και την ψυχή μου γι’ αυτή την ομάδα.
Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον κόσμο του ΑΟΧ για την αγάπη που μου έδειξε όσο διάστημα φόρεσα τη φανέλα της ομάδας.
Ο κόσμος μπορεί να κρίνει αν έχω κάνει λάθος εγώ ή η ομάδα, αλλά αυτό θα το δείξει και η πορεία του χρόνου.
Δοξάζω τον Θεό που με αξίωσε να προσφέρω όλα αυτά που πρόσφερα στην ομάδα. 
Αυτός και μόνο ξέρει αν εγώ έχω κάνει λάθος ή όχι. 
Με όλη την αγάπη και τον σεβασμό προς τον κόσμο του ΑΟΧ
Δημήτρης Ρίζος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook