Σε πραγματικό \”σαφάρι\” κατα του παράνομου τζόγου βρίσκονται οι διωκτικές αρχές στην Κρήτη, προφανώς, θέλοντας να προλάβουν την \”καθιερωμένη\” έξαρση εν όψει των εορτών.

Έτσι εκτός απο το καφενείο – μπαρμπουτιέρα στον Δήμο Φαιστού, χθες το βράδυ και απο την καφετέρια – χαρτοπαικτική λέσχη στον Δήμο Ηρακλείου σήμερα τα ξημερώματα, αστυνομικές έφοδοι πραγματοποιήθηκαν και σε Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο, όπου στο στόχαστρο βρέθηκε ο ηλεκτρονικός παράνομος τζόγος.

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ συνελήφθησαν στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, 41χρονος ημεδαπός και 50χρονη ημεδαπή, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του φαινομένου, των παράνομων τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «Καφετέρια», ιδιοκτησίας του 41χρονου, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε να έχει επιτρέψει και να συνδράμει 50χρονη ημεδαπή, να διενεργεί το ηλεκτρονικό απαγορευμένο τυχερό παίγνιο με την κοινή ονομασία «Φρουτάκια» δια μέσω ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος αποτελούμενο από οθόνη, κεντρική μονάδα Η/Υ, χειριστήρια και κερματοδέκτη, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 41χρονο βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.110 ευρώ ως προερχόμενο από την διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλεία Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθησαν, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 39 και 58 ετών για παραβάσεις Νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «Καφετέρια», ιδιοκτησίας του 39χρονου, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, η εγκατάσταση και λειτουργία έξι (6) Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, αποτελούμενοι από κεντρική μονάδα, πληκτρολόγιο, ποντίκι, οι οποίοι ήταν σε κατάσταση αναμονής, πρόσφοροι σε πελάτες και θαμώνες του καταστήματος, για διεξαγωγή απαγορευμένων τυχερών παιγνίων «φρουτάκια» μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον συνελήφθη ο 58χρονος κατά τη διάρκεια που διενεργούσε το παράνομο τυχερό παίγνιο σε ένα από τους ανωτέρω Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ ως προερχόμενο από την διεξαγωγή των απαγορευμένων τυχερών παιγνίων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 375 ευρώ ως προερχόμενο από την διεξαγωγή των απαγορευμένων τυχερών παιγνίων ενώ ανωτέρω Η/Υ κατασχέθηκαν .

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Τέλος (προς το παρόν), χθες το βράδυ συνελήφθησαν στο Δήμο Αγίου Νικολάου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας 31, 34, 35, 36 και 43 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, στα πλαίσια ελέγχων, που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «Καφενείο», ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε να έχει επιτρέψει στους ανωτέρω τη διενέργεια σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, του παράνομου τυχερού παιγνίου «ΠΟΚΕΡ», οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στους συλληφθέντες και στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου, 151 μάρκες διαφόρων χρωμάτων με την ένδειξη « LAS VEGAS» και μια πλήρη τράπουλα.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook