Δυνάμεις ισλαμιστών, συγκρούστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα με φιλοκυβερνητικούς, κατά την προέλασή τους σε σημαντική περιοχή εξόρυξης πετρελαίου, στην ανατολική πλευρά της Λιβύης.

Ως «Αυγή της Λιβύης» καλείται η επιχείρηση που οργανώθηκε από συμμαχικές δυνάμεις ισλαμιστών, που φέρουν το όνομα «Συμβούλιο Σούρα των επαναστατών της Βεγγάζης», συμπεριλαμβανομένων, μαχητών της Ανσάρ αλ-Σαρία, του ISIL, άλλων οργανώσεων ισλαμιστών – τζιχαντιστών όπως και οργανώσεις νέων. Αυτή η επιχείρηση ξεκίνησε όταν οι υποψήφιοι των φανατικών ισλαμιστών ηττήθηκαν στις εκλογές του Ιουνίου του 2014, οδηγώντας της ένοπλες δυνάμεις στις κινήσεις που έχουν βυθίσει τη χώρα σε εμφύλια διαμάχη από τότε.

Μια από αυτές τις κινήσεις, περιλαμβάνει, την προέλαση των συμμαχικών δυνάμεων των ισλαμιστών, στην σημείο εξόρυξης πετρελαίου αλ-Σίντρα, της περιοχής αλ-Χιλάλ, που περιλαμβάνει άλλες δυο εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο επικεφαλής των τζιχαντιστών, Ταρέκ Σανίνα, φέρεται να είπε πως οι άνδρες του «προελαύνουν προς την αλ-Σίντρα», υπό τον ισχυρό βομβαρδισμό από εναέριες κυβερνητικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα μια ομάδα φύλαξης των εγκαταστάσεων αλ-Σίντρα, δήλωσε πως οι μάχες έχουν ήδη ξεκινήσει στο μεγαλύτερο σημείο εξόρυξης πετρελαίου της χώρας.

Σε μια αντίθετη επιχείρηση, αυτή τη φορά από την πλευρά των κυβερνητικών δυνάμεων, εναέρια επίθεση, στο πέρασμα Ρας Τζεντίρ που βρίσκεται στα σύνορά με την Τυνησία, 17 πολεμιστές των ισλαμιστών, σκοτώθηκαν από δυνάμεις που πρόσκεινται στο πρώην στρατηγό Καλιφά Χαφτάρ που δρα ως η μοναδική ένοπλη αντίθεση στους τζιχαντιστές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook