Ως Αναφορά προς τον Υπ.Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, την ανοιχτή επιστολή-κάλεσμα των ιατρών του Κέντρου Υγείας Μοιρών.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή

\”Οι ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, το πάγωμα των προσλήψεων, η εφαρμογή του νόμου 3868/10 με καθορισμό ζωνών εφημέρευσης και ανώτατο όριο εφημερίων ανά γιατρό, χωρίς τις αναγκαίες προσλήψεις που το υπουργείο είχε υποσχεθεί, έχουν φέρει τα νοσοκομεία και Κέντρα υγείας στο σημείο να εφημερεύουν μέχρι τις 20 κάθε μήνα και να δυσκολεύονται να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού στον οποίον αναφέρονται. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό καλούνται να μετακινούνται από μονάδα σε μονάδα από νομό σε νομό για κάλυψη εφημεριών και λοιπών ελλείψεων\”.

Έτσι οι γιατροί του Κ.Υ. ζητούν:

– την άμεση έκτακτη πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου ιατρικού προσωπικού και την ενεργοποίηση των προσλήψεων που πάγωσαν με την εφαρμογή του 5/1, για να μπορέσει επιτέλους το κέντρο υγείας Μοιρών να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, (όπως άλλωστε το δικαιούνται ως φορολογούμενοι πολίτες) που από την ίδρυσή του δεν το έχει καταφέρει λόγω της μεγάλης έλλειψης σε ιατρούς.

– την κινητοποίηση και ενεργό συμπαράσταση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής και την ενεργή συμμετοχή των τοπικών αρχών, δήμων και τοπικής αυτοδιοίκησης, όλων των φορέων της περιοχής και των μεσών μαζικής ενημέρωσης για το μεγάλο αυτό πρόβλημα για την υγεία του πληθυσμού.

– την κινητοποίηση και συμπαράσταση τον συνδικαλιστικών οργάνων, ΟΕΝΓΕ, ΕΓΕΣΥΝΗ, ένωση γιατρών οδοντιάτρων Κέντρων υγείας, των συναδέλφων των νοσοκομείων και των λοιπών κέντρων υγείας και τους καλούμε σε δημιουργία ενός ενιαίου και κοινού μετώπου αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων που αφορούν όλη την κοινωνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook