Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης υποδέχτηκε σήμερα, στην περιφέρεια Κρήτης, εννεαμελή Κινεζική αντιπροσωπεία από διάφορα Υπουργεία, με επικεφαλή τον εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας στην Ελλάδα Sun Liwei. 
Κύριος σκοπός της επίσκεψής των Κινέζων αξιωματούχων ήταν να μελετήσουν τη βασική δομή και διάρθρωση των Περιφερειών και των Δήμων της Ελληνικής επικράτειας, τον μηχανισμό συνεργασίας μεταξύ κεντρικής Κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την οργάνωση της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης. 
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, η συζήτηση με την Κινεζική αντιπροσωπεία περιστράφηκε κυρίως γύρω από την διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», και τον ρόλο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. 
«Η Κινεζική αντιπροσωπεία ζήτησε την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την διοικητική λειτουργία της στο πλαίσιο υλοποίησης του ‘Καλλικράτη’. Ωστόσο βρήκαμε την ευκαιρία και μιλήσαμε και για τις δυνατότητες που παρέχει η Κρήτη όσον αφορά την ανάπτυξη και τις επενδύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook