Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδικαστούν οι ενστάσεις που έχουν καταθέσει κάτοικοι του καταυλισμού στα Δύο Αοράκια κατά των πρωτοκόλλων κατεδάφισης, τα οποία έχουν εκδοθεί για τα παραπήγματά τους.

Αυτό αποφασίστηκε χθες στη διάρκεια σύσκεψης μεταξύ του εισαγγελέα Ηρακλείου Νίκου Μαρκάκη, του αντιδημάρχου Μανόλη Βασιλάκη και του διευθυντή της Πολεοδομίας Μανόλη Στρατάκη. Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε γόνιμη τη συνάντηση και υπογράμμισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος.

Από την πλευρά του ο κ.Βασιλάκης εξήγησε ότι έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης για παραπήγματα οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν πάρει το δάνειο των 60.000 ευρώ για να αγοράσουν σπίτι και δεν έφυγαν ποτέ από τον καταυλισμό. Ορισμένοι Τσιγγάνοι κατέθεσαν ενστάσεις κατά των πρωτοκόλλων ενώ παράλληλα παρενέβησαν ο Συνήγορος του Πολίτη και άλλοι φορείς, ζητώντας τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατοίκων του καταυλισμού. Έτσι καθυστέρησε αρκετούς μήνες η εφαρμογή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης, με αποτέλεσμα το υπουργείο Περιβάλλοντος να ζητά εξηγήσεις.

Ο κ.Βασιλάκης σημείωσε ότι υπήρξε συμφωνία να εκδικαστούν άμεσα οι ενστάσεις από την αρμόδια επιτροπή της πολεοδομίας και στη συνέχεια να κληθούν οι κάτοικοι των παραπηγμάτων να τα εγκαταλείψουν. Σύμφωνα με τον ίδιο θα δοθεί προθεσμία για ν\’ αποχωρήσουν μόνοι τους, καθώς δεν υπάρχει πρόθεση να δημιουργηθούν εντάσεις. “Σε συνεννόηση με το δήμαρχο θα προχωρήσουμε στις επόμενες ενέργειες και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα παραπήγματα που πρέπει να κατεδαφιστούν” κατέληξε ο κ.Βασιλάκης. 

(Φωτ. από goodnet)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook