\”Σήμερα ήταν η μεγαλύτερη δοκιμασία του ταξιδιού. Μετά απο 50 μίλια και 16 ώρες στα κουπιά σε νοτιο Αιγαίο και κρητικό πέλαγος, σας στέλνουμε χαιρετισμούς απο την Ντια. Αύριο το απόγευμα μπαίνουμε στο λιμάνι του Ηρακλείου\”.

Αυτό το μήνυμα έρχεται μέσω iPhone από τους δύο τολμηρούς κωπηλάτες, Άγγελο Χριστοφίδη και Κώστα Μανατάκη, που ολοκληρώνουν σήμερα το Διάπλου του Αιγαίου με καγιάκ για το \”Χαμόγελο του παιδιού\”.

Οι δύο άντρες  ξεκίνησαν την 21η Μαϊού τον μικρό άθλο τους έχοντας σαν στόχο να διανύσουν 250 ναυτικά μίλια, από την Ερέτρια μέχρι το Ηράκλειο, και αρχικό σκοπό να στηρίξουν το \”Χαμόγελο του Παιδιού\” που απειλείται με κλείσιμο λόγω οικονομικών προβλημάτων..

Είναι και οι δύο πεπειραμένοι κωπηλάτες αλλά και όπως φαίνεται ευαισθητοποιημένοι πολίτες αφού μέσα από τον μικρό αυτό άθλο τους, όσα χρήματα θα συγκεντρωθούν από δωρεές και χορηγίες θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την κάλυψη ιατρικών εξόδων παιδιών που χρειάζονται νοσηλεία και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Το ταξίδι και τα μηνύματα μέσω Facebook

Σε κάποια κομμάτια της διαδρομής τα καγιάκ ακολουθούσαν σκάφη υποστήριξης, ενώ μέσα σε αυτά υπήρχαν προμήθειες, ρουχισμός, φαρμακείο, σκηνή, μέσα ναυσιπλοΐας και σωστικά μέσα. Οι δύο άνδρες διένυαν 20 περίπου μίλια την ημέρα ενώ ξεκουράζονταν κάνοντας ενδιάμεσες νύχτες.

Το ταξίδι είχε αρχικά δυσκολίες και όπως λένε όσο και να το μελετήσαμε το ταξίδι, όσο και να το προσεγγίσαμε σαν επαγγελματίες, δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αν δεν μας άφηνε η θάλασσα. Μετά τις 9 πρώτες μέρες, που δοκιμάστηκαμε σκληρά, φαίνεται ότι μας λυπήθηκε.

Το πιο ψυχοφθόρο πράγμα: να βλέπεις τη στεριά να πλησιάζει και να μην έρχεται ποτέ… Μοιάζει σαν να απομακρύνεται μερικές φορές, σαν να σε κοροϊδεύει όσο γερό κουπί και να τραβάς… Ειδικά τότε, λέει ο Άγγελος Χριστοφίδης δίνοντας μας μια μικρή νότα από την ψυχική δύναμη και τη θέληση που πρέπει να έχουν για να επιτύχουν τον άθλο τους.

Στη συντροφιά όμως των δύο κωπηλατών ήταν, ακόμα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, εκατοντάδες φίλοι τους μέσα από το Facebook που τους εμψύχωναν και τους έδιναν κουράγιο, όπως το παρακάτω

\”Παιδιά, μη φοβάστε τίποτα! Από αξιόπιστες πηγές προσκείμενες στον Όλυμπο, μαθαίνω, πως ο Ποσειδώνας \”βγάζει τα μάτια του\” με κάτι Νηριήδες μπουκιά και συχώριο, και δεν ασχολείται με φουρτούνες και τέτοια. Πριν μια βδομάδα έδωσε λέει, την τρίαινα στον Ήφαιστο για επισκευή, κι αυτός καθυστερεί να του την επιστρέψει, γιατί δωροδοκήθηκε από το Γιώργο και την Αλέκα!Του κατέβασα κι εγώ μερικά καντήλια πυργιώτικα, και δε θα κάνει κουζουλάδες μέχρι να φτάσετε στο Ηράκλειο.\”

Το απόγευμα λοιπόν, στο λιμάνι του Ηρακλείου, πλήθος κόσμου αναμένεται να υποδεχτούν τον Άγγελο Χριστοφίδη και Κώστα Μαναδάκη, που δείχνουν με το παράδειγμά τους τη δύναμη των ατόμων όταν επιλέγουν να ζουν ως πολίτες.

Flashnews.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook