Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία\” Ένα καράβι για τη Γάζα\”, με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου, ύστερα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Ομόφωνα λοιπόν αποφάσισε ότι

  1. Στηρίζει  την  Ελληνική  πρωτοβουλία  « ΕΝΑ  ΚΑΡΑΒΙ  ΓΙΑ  ΤΗ  ΓΑΖΑ  »  που  συμμετέχει  στη  νέα  πολυεθνική  αποστολή  προάσπισης  των  ανθρωπίνων  δικαιωμάτων  και  ανθρωπιστικής  βοήθειας  προς  τη  Γάζα,  η  οποία  αναμένεται  να  υλοποιηθεί  περί  το  τέλος  του  Ιούνη.
  2. Ζητά  την  άρση  του  αποκλεισμού  της Γάζας από στεριά, θάλασσα και αέρα, ώστε να αποδοθούν στον Παλαιστινιακό λαό τα ζωτικά και κυριαρχικά του δικαιώματα.
  3. Θέτει τις Κυβερνήσεις των χωρών από τα λιμάνια των οποίων θα αποπλεύσουν τα πλοία της νέας αποστολής μπροστά στις ευθύνες  τους  και τις καλεί να τηρήσουν τη νομιμότητα, να μην υποκύψουν σε πιέσεις και να μην αποδεχθούν εκβιασμούς.
  4. Προτείνει, εκτός από τους ελέγχους των πλοίων από τις Εθνικές λιμενικές αρχές, αυτό του ελέγχου  από διεθνή οργανισμό επιφορτισμένο με καθήκοντα  ειρηνικής επίλυσης κρίσεων ( υπό την ευθύνη του ΟΗΕ).
  5. Απαιτεί την άμεση επιστροφή των δυο Ελληνικών πλοίων, που σε αντίθεση με τα Τούρκικα κατέχονται  ακόμη παράνομα ως πειρατική λεία από το Ισραήλ, προσβάλλοντας έτσι βάναυσα τον Ελληνικό λαό και την χώρα.
  6. Καταθέτει το ποσό των 100  € στο λογαριασμό της Πρωτοβουλίας ( Εθνική Τράπεζα, αριθμός λογαριασμού:116/772732-18 ή ΙΒΑΝ GR 8101101160000011677273218 SWIFT [BIC]: ETHNGRAA) ως ελάχιστη υποστήριξη στο νέο αυτό εγχείρημα και καλεί τα μέλη της να στηρίξουν οικονομικά την Πρωτοβουλία καταθέτοντας, από το υστέρημα τους, το όποιο ποσό αποφασίσουν στον ως άνω λογαριασμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook