Την Κυριακή είναι το ραντεβού των δρομέων με τον «63ο Βενιζέλειο δρόμο» που διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων με την συνδιοργάνωση από το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, την Δημοτική Αστυνομία, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και τους Σαμαρείτες Ερυθρός Σταυρός. Η εκκίνηση έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί από την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
08:00-09:30 Εγγραφές στο χώρο της γραμματείας στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

09:45 Χαιρετσιμός των δρομέων από επισήμους και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων

10:00 Εκκίνηση του Αγώνα

11:00 Συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου Χανίων θα χορέψει κρητικούς χορούς

11:30 Τέλος χορευτικού, χαιρετισμός, ευχαριστήρια

11:45-12:00 Απονομή μεταλλείων

Το Κρητικό συγκρότημα των Μανώλη Φαντάκη (βιολί) και Αρτέμη Πεντάρη (λαούτο) παρεά με τους Μάριο Πετράκη (αρμόνιο) και Γιώργο Καρυωτάκη (κρουστά) θα διασκεδάσει τον κόσμο.

Η ιστορία των αγώνων

Οι αγώνες στίβου «Βενιζέλεια» διεξήχθησαν για πρώτη φορά το 1936 στη μνήμη του εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου που γεννήθηκε στις Μουρνιές Χανίων. Στους αγώνες περιλαμβανίταν και ο Βενιζέλειος Δρόμος ο οποίος ξεκινούσε από το κέντρο της πόλης, το γήπεδο και κατέληγε στο λόφο του Προφήτη Ηλία όπου αναπαυόταν ο Εθνάρχης και οι δρομείς αφού έμπαιναν μέσα στο χώρο του τάφου όπου απέτειναν σεβασμό στο μεαγάλο αυτό Έλληνα επέστρεφαν πίσω στο γήπεδο.
Το μήνυμα των αγώνων ήταν πάντοτε «Ειρήνη και Φιλία», στενά συνδεδεμένο με την διάθεση των Κρητικών να ζουν αρμονικά και φιλικά.
Έκτοτε ο Βενιζέλειος Δρόμος διοργανωνόταν κάθε χρόνο με εξαίρεση το διάστημα της κατοχής.
Ο τοπικός Σύλλογος Α.Ο. Κύδων ήταν διοργανωτής των Βενιζελειών και του Βενιζελείου Δρόμου. Από φέτος για πρώτη φορά τον 63ο Αγώνα συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων.

Σκοποί του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων (έτος ίδρυσης 1993)
Η μεταλαμπάδευση της αρχαιοελληνικής αθλητικής ιδέας.

ενθάρρυνση συμμετοχής περισσοτέρων συμπολιτών μας, όλων των ηλικιών στη μαζική λαϊκή άθληση.

διάδοση της γνώσης των ευεργετημάτων της άθλησης και της υγιεινής διατροφής στο κτίσιμο μιας καλής σωματικής και πνευματικής υγείας.

-Η μεγέθυνση της οικολογικής ευαισθησίας και ανησυχίας όλων.

δημιουργία χώρων πρασίνου, τρεξίματος και ήπιας άθλησης και η ανάγκη για δημιουργία νέων, δεν είναι απλά ένα σύνθηνα, για το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων, είναι ο σκοπός και ο εφικτός στόχος.

Ιδρυτικά μέλη: Στυλιανός Λαγουμιτζάκης, Γιώργος Ελληνικάκης, Κλέαρχος Χατζηδάκης, Στυλιανός Καρασταμάτης, Δημήτρης Μπαρίκος, Παντελής Μωραϊτάκης, Ιωάννης Φίλης, Νίκος Σταυρόπουλος, Τάσος Οικονομάκης, Γιασεμή Οικονομάκη.

Το Δ.Σ.:  Γεώργιος Αλογδιανάκης-Πρόεδρος
Γεώργιος Κοτσιφάκης-Αντιπρόεδρος
Ιωάννης Πενταγιώτης-Γενικός Γραμματέας
Αριστομένης Τζεβελέκος-Ειδικός Γραμματέας
Αιμίλιος Τσεπέτης-Ταμίας
Εμμανουήλ Γρυφάκης-Έφορος
Ανδρέας Μαρκάκης-Υπευθ. Δημοσίων Σχέσεων
Ειρήνη Ανουσάκη-Μέλος
Εμμανουήλ Ψαραδάκης-Μέλος

Οι εγγραφές για τον αγώνα μπορούν να γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων: https: //sites.google.com/site/chaniarunnersclub/ από όπου κάποιος  μπαίνοντας στο υποσέλιδο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ μπορεί να κατεβάσει την αίτηση συμμετοχής και στη συνέχεια να τη στείλει στο e-mail του Συλλόγου [email protected] καθώς και στον Δήμο Χανίων, στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, στο ΚΕΘΕΥΟ (Μ. Μπότσαρη 14) και στα Γραφεία του Συλλόγου εντός του Αθλητικού Κέντρου Παλαιάς Ηλεκτρικής.
Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945236165

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook